×
Novosti
ŠEST KORAKA DO SNAŽNE I SEKSI ZADNJICE

Sve je u oblinama- sjeti se samo Kim K, Beyonce i Rihhane. Guze su in! Ako ste ozbiljni u namjeri  da vam guza bude savršena, čučnjevi će je ostvariti. 
 

1. Zašto raditi  čučnjeve

Čučnjevi su perfektni za toniranje guze i nogu, plus nam daju funkcionalnu snagu što znači da poboljšavaju i olakšavaju naše svakodnevne aktivnosti kao što su penjanje uz stepenice, trčanje i vožnju biciklom.
 

2. Bilo koja težina radi svoj posao

Ne trebaš veliku težinu da sagoriš masnoću i izgradiš mišiće. Čučnjevi sa tvojom težinom će pokazati rezultate, ali dodavajući težinu svaki čučanj je dragocjeniji jer tako učiš svoje tjelo da radi pod naporom. Povećavaš dobrobit kako za rad svog srca, tako i za mišiće dodavajući polako težinu. Istraživanja koja je proveo Dr. Jinger Gottschall na državnom Penn Univerzitetu su pokazala da trošiš više kalorija ako dižeš lakšu težinu sa više ponavljanja, u odnosu na ako dižeš velike težine sa manje ponavljanja.
 

3. Pokreni se sa muzikom

Muzika je motivacija i metronom, zato pronađi dobar mix muzike od oko 120 bita u minuti i radi čučnjeve na vrijeme. Brzina tvojih pokreta je jednaka jednačini da to uradiš kako treba. BODYPUMP je odličan primjer kako te muzika može motivisati i zadržati  tvoje čučnjeve u odgovarajućem tempu koji će ti pomoći da postigneš maksimalne rezultate.
 

4. Ključna je tehnika

Zauzmi položaj za čučanj sve dok vaša koljena ne naprave pravi ugao. Zamislite da sjedate na stolicu i kada dodirnete zamišljenu stolicu odgurnite se u početni položaj. Kako se vraćate u početni položaj pazite da to bude punim stopalom na podu. Ako želite da čučanj baš pogodi guzu izbacite noge vani u suprotnom smjeru od kukova tkz. sumo čučanj. Čučnjevi sa tako postavljenim nogama aktiviraju mišiće u guzi još više. 
 

5. Izazovi sebe

Stisni stomak svaki put kada čučneš i pazi da su ti leđa ispravljena tako je guza  prisiljena da radi. Ovo će napraviti odličan kondicioni trening za tvoj stomak i leđa!
 

6. Nemoj pretjerivati

Kada je riječ o čučnjevima dvadeset je dovoljno, ukoliko ne možeš izdržati  trideset, izaberi težinu sa kojom možeš uraditi tri do četri seta sa dvadeset ponavljanja u 30 sekundi i odmorom između svakog seta. Kada postigneš to, izazovi sebe da uradiš tri do četri seta sa 30 prljavih ponavljanja.  Zašto prljavih? Zato što ćeš poželiti da se istuširaš kada završiš!
 
Čučnjevi su najbolji za postizanje čvrste i sexy guze. Koristi lakšu težinu, dosta ponavljanja, muziku za vrijeme i motivaciju i biti ćeš na dobrom putu prema lijepoj guzi. 

BODYPUMP će ti popraviti čučanj.

 
 

 
 
Preuzeto od lesmills.com
 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost