×
Novosti
BODY BALANCE PRIČA - ARNA ŽUGOR
Lifestyle Club

KADA I KAKO JE ZAPOČELA TVOJA BODYBALANCE PRIČA?

Moja BodyBalance priča je počela prije tri godine kada sam prvi put došla u Lifestyle Club kao vježbač. Imala sam zdravstvenih problema, bila sam veoma mršava i osjećala sam se kao da nemam snage.

Željela sam da se vratim u formu, ali i da odaberem trening na koji će mi biti zadovoljstvo dolaziti. BodyBalance je prvi Les Mills grupni trening koji sam probala i nakon 2-3 časa sam znala da je to pravi izbor za mene. Nakon izvjesnog vremena Ilvana Bajramović, certificirana BodyBalance trenerica kod koje sam dolazila na časove, me je preporučila kao potencijalnog trenera i tako je sve počelo.

    

OPIŠI NAM KAKO JE IZGLEDALA BODYBALANCE OBUKA I KAKO JE ONA PROMIJENILA TVOJE FITNESS ISKUSTVO?

Obuka za BodyBalance kurs je bila veoma zanimljivo i pozitivno iskustvo. Imali smo kombinaciju teorijskog dijela u vidu predavanja i praktičnog dijela koji je bio posvećen pravilnom izvođenju vježbi. Upoznala sam osobe koje su kao i ja veliki ljubitelji ovog fitness programa, kao i ostalih Les Mills kurseva. Trenerice koje su vodile obuku su se potrudile da svakome od nas posvete dovoljno pažnje i dale su nam puno korisnih savjeta za dalje unapređenje.


KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VOĐENJA FREESTYLE KURSEVA I LESMILLS KURSEVA?

Kod freestyle kurseva, trener sam osmišlja trening. S druge strane, koreografiju i muziku za Les Mills kurseve osmišlja čitav tim visoko obrazovanih i stručnih ljudi. Kursevi su isti širom svijeta, s tim da se koreografija mijenja svaka tri mjeseca. Za određene vježbe postoje lakše i teže opcije, tako da svaki vježbač može odabrati intenzitet koji mu najbolje odgovara.

KOJA JE TVOJA LIČNA TRANSFORMACIJA?

Primjetila sam veliku promjenu na sebi. Osjećam se snažnije, smirenije i imam više samopouzdanja, ne samo vezano za fitness, već i u svakodnevnim situacijama.


UKRATKO NAM RECI ZAŠTO SI BAŠ IZABRALA OBUKU ZA BODYBALANCE?

Za mene BodyBalance pored fizičkog predstavlja i psihički trening. Ako držim trening prije posla osjećam se smireno i spremno za sve zadatke koje trebam obaviti taj dan. Ako držim trening poslije posla, oslobodi me od stresa, osjećam se raspoloženo i uvijek se dobro naspavam. Jednostavno je postao sastavni dio mog života i toplo preporučujem svima da dođu na jedan od mnogobrojnih termina koje Lifestyle Club nudi i uvjere se sami u benefite koje ovaj kurs pruža.


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost