×
Novosti
BODY ATTACK PRIČA - AMINA RAMIĆ
Lifestyle Club

KADA I KAKO JE ZAPOČELA TVOJA BODYATTACK PRIČA?

Obzirom da sam veliki fan intenzivnih treninga, naročito grupnih, prvi put sam vidjela kako izgleda BodyAttack trening na internetu. Te neke prve utiske, moć pokreta, energiju i motivaciju osjetila sam upravo gledajući trening Lise Osborne, koja je ustvari i direktor programa BodyAttack. 

Dakle, svu tu čar koju nosi BodyAttack osjetite samo gledajući trening, a zamislite kakav je osjećaj kada radite trening, ili kada radite na bini i motivišete te ljude.

 

Obzirom da je Lifestyle Club jedini u Sarajevu licenciran za LesMills programe, upravo je tu i bilo moje prvo iskustvo. To je definitivno bila ljubav na prvi trening, tako da je moja BodyAttack priča i počela ovdje, gdje još traje. Idući korak bila je obuka za BodyAttack instuktora u Novom Sadu i slobodno mogu reći da je ta obuka samo još više ulila ljubav prema ovom treningu. Učiti od najboljih je bilo veliko zadovoljstvo.

OPIŠI NAM KAKO JE IZGLEDALA BODYATTACK OBUKA I KAKO JE ONA PROMIJENILA TVOJE FITNESS ISKUSTVO?

BodyAttack obuka je trajala dva dana, u Novom Sadu, u Flex Fitness centru. Obuku je držala instruktorica Sofija Tasić, koja posjeduje nevjerovatnu energiju i znanje, koja se trudila i pomogla nam da uspješno završimo svaki dio obuke. Više puta smo prolazili kroz koreografiju, detaljno vježbajući izvođenje tehnike svakog pokreta. 

Učili smo kako ljudima davati lakše opcije ukoliko im izvođenje određene vježbe bude teško, kako ih motivirati da daju svoju maksimum, objašnjavati im da svaka vježba koju izvode pogađa određenu grupu mišića,tj.ima svoje benefite. Družili smo se, razmjenjivali iskustva, vježbali zajedno, učili i na kraju polagali na pjesmama koje su nam na početku bile dodjeljene. 


Naravno, predano sam radila, uložila trud, maksimalno sam se posvetila i trudila se da usvojim svo znanje koje nam je prenosila Sofija, i na kraju sam uspješno završila obuku. Ta dva dana obuke su definitivo mnogo utjecali na moje fitness iskustvo. 

Shvatite koliko je ustvari edukacija bitna, koliko je važno da sa drugima razmjenjujete iskustva, da ih pažljivo slušate jer uvijek i od svakog instruktora možete naučiti nešto novo. Tako sam se vratila u Sarajevo puna utisaka, puna energije i znanja, spremna da ga iskoristim na svojim treninzima i prenesem na svoje vježbače.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VOĐENJA FREESTYLE KURSEVA I LESMILLS KURSEVA?

Naravno, razlika je velika. Lesmills na svim kursevima svojim instruktorima nudi unaprijed osmišljene koreografije, što izuzetno olakšava posao instruktora koji uštedi dosta vremena obzirom da ne mora razmišljati kako osmisliti koreografiju. 

Tako, već na gotovo dobijete jedan savršen sklad muzike, pokreta, opcija i izazova. Dobijate koreografiju sa katalogom u kojem je detaljno objašnjena svaka pjesma zasebno, a svaka pjesma je posebna na svoj način, u svakoj nas čeka neki izazov i svaka nas motiviše da izdržimo trening do kraja. 

Osim što je olakšan posao instruktora, tako je jednako olakšan i trening vježbačima. Oni na taj način brže uče, lakše savladaju koreografiju, jasno se čuje prelaz muzike koji zahtjeva promjenu pokreta ili intenziteta. 

Tako instruktor koji može da posmatra sve vježbače obzirom da se nalazi na bini i da ima mikrofon tako da ga mogu svi jasno čuti u sali, lahko može da ukazuje na greške prilikom izvođenja pokreta, na benefite koje sa sobom donosi,  na držanje tokom treninga, tehniku izvođenja i naravno tako može da motiviše svakog vježbača posebno da ne odustane dok se ne zaustavi muzika i da uvijek može da radi bolje.

 KOJA JE TVOJA LIČNA TRANSFORMACIJA?

Pa kao što sam već navela, stekla sam veliko znanje i iskustvo, kako na obuci tako i u klubu. Na svakom treningu naučim nešto novo, primjetim neke stvari na koje kasnije vježbačima skrećem pažnju, uvijek dobijem veću motivaciju da nastavim sa ovim poslom, upoznajem divne ljude i sklapam divna prijateljstva. 

Pored te neke psihičke transformacije, naravno osjetim i velike promjene na svom tijelu. BodyAttack je trening koji daje nevjerovatne rezultate, koji ne stavlja akcenat samo na određene grupe mišića već pokreće čitavo tijelo.


UKRATKO NAM RECI ZAŠTO SI BAŠ IZABRALA OBUKU ZA BODYATTACK ?

Jednostavno, zato što je to trening koji mi po svojoj energiji, kombinaciji pokreta i intenzitetu najviše odgovara. Osjećala sam da upravo sa tim treningom mogu da najbolje da iskažem i prenesem moju energiju. 

Za sada BodyAttack i ja odlično funkcionišemo zajedno i nadam se da će tako ostati još dugo. Preporučila bih svima da dođu na našu ljetnu promociju i da probaju ovaj trening. Sa BodyAttackom snovi postaju ostvarivi. 

Shvatite koliko ustvari vaše tijelo može podnijeti intenzivan trening. Samo je na vama da taj intenzitet sebi prilagođavate i da se trudite da svaki naredni trening budete što bolji, i da ga završite maksimalno zadovoljni onim što ste napravili taj dan. 

BodyAttack će ubrzati vaš metabolizam, poboljšati vašu kondiciju, agilnost, ojačati i oblikovati vaše mišiće, pružiti vam nevjerovatnu energiju i dati vam osjećaj zadovoljstva kada završite trening, ponosni što ste dali svoj maksimum. 

Dođite da zajedno pomjerimo granice izdržljivosti, čekam vas! 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost