×
Novosti
Nekoliko prednosti zašto trenirati sa personalnim trenerom

Odlučili ste da posvetite vrijeme sebi i svom zdravlju. Donjeli ste odluku da počnete da vježbate! To je prvi korak ka tome da budete zdraviji i da se osjećate bolje.

Pokušat ćemo da vam nabrojimo neke prednosti angažovanja personalnog trenera:

Pomoć pri stvaranju cilja i maksimalna prilagođenost treninga vama

Kada se  odlučite za privatni trening, svaka naredna fizička aktivnost se obavlja u skladu sa dvije osnovne stavke – ciljem i trenutnim stanjem sposobnosti. Cilj vježbanja je nešto što vježbač ima kao konačnu viziju efekta svog rada i ono što mu personalni trener ,,prevodi“ u realno rješenje.  Personalni trener na svakom pojedinačnom treningu prilagođava vježbe, organizacionu formu rada i ukupan obim i intenzitet opterećenja u skladu sa psihofizičkim stanjem vježbača na samom treningu.

Ekonomičnost vremena, motivacija i veći učinak rada

Kako u ostalim životnim okolnostima, tako i u vježbanju, samodisciplina predstavlja ogroman izazov i problem za čovjeka. Oni koji su ,,sami sebi treneri“ toga su prilično svjesni. Kada je bio težak dan na poslu, kada se vježba rano ujutru prije posla, kada je težak trening neophodan, kada se nema dovoljno vremena za trening, itd. čovjeku često dođe da odustane od treninga. Pri tome na samom treningu je neophodno svakog trenutka voditi računa da je opterećenje odgovarajuće, a subjektivni i objektivni kriterijumi za rad gube granicu. Sa personalnim trenerom, sve što je potrebno da uradite je da dođete na trening, kažete kako se osećate i koliko imate vremena za trening, a trener će brzo napraviti dobru procenu i eventualnu reorganizaciju treninga, bodriće Vas da istrajete tokom cijelog treninga, tako da dobijete maksimum efekata u skladu sa datim uslovima - učiniće da Vaš dolazak u teretanu ne bude samo formalnost. Tako će svaki trenutak koji provedete u teretani/klubu, bez izuzetka, imati smisla i učiniti da budete bliže Vašem cilju.

Obrazovni uticaj

Trener će Vas naučiti pravilnoj tehnici izvođenja vježbi, uzrocima vježbanja na određeni način, izboru odgovarajućih vježbi u skladu sa Vašim ciljem, načinu čuvanja od povreda na treningu, važnosti vježbanja za psihofizičko blagostanje, svemu što želite i morate da znate o fizičkoj aktivnosti i njenim pozitivnim efektima na čoveka.

Brže dolaženje do cilja treninga

Izbor vježbi, odnos različitih vrsta vježbi, obim, intenzitet vježbanja, trajanje pauza, tehnika izvođenja i njene varijacije, odmor, promjena programa, organizacije treninga, broja treninga na dnevnom, nedeljnom i mjesečnom nivou...... Sve su to parametri koji utiču na efikasnost realizacije planiranih efekata treninga, tj na željeni rezultat. Kao neko ko se specijalizovao za rad sa fizičkim opterećenjem ljudskog organizma i adaptacijom organizma na fizičku aktivnost, trener je taj koji će najbolje znati da sprovede Vašu zamisao u djelo. Sve što je potrebno da radite jeste da vjerujete svom treneru i sarađujete sa njim.

Zbog toga ne gubite vrijeme. 

Ako niste sigurni kako da pravilno vježbate i ako niste dovoljno iskusni da Vam mala pomoć trenera u smjeni nije dovoljna, angažovanje personalnog trenera je prava stvar. 

Probajte (konsultacije su Vam  uvijek besplatane) i uvjerite se da ćete tako najbrže stići do svog cilja. 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost