×
Novosti
Personalni trener i ostvarenje vaših ciljeva

Prije nego što krenu  sa radom naši Personalni treneri prvo rade početnu konsultaciju kako bi vidjeli koji je problem i da li mogu pomoći. Potencijalni klijenti odgovaraju na neka pitanja u zavisnosti od problema koji imaju, mjeri se kilaža i procenat tjelesnih masti.

Prva konsultacija traje od 30 do 60 minuta. Uključuje mjerenje i konsultacije kako bi utvrdili uzrok problema. Klijent dobija plan ishrane, suplementacije i plan promjena životnih navika sastavljenih na osnovu informacija saznatih u toku prve konsultacije. Vaš napredak pratimo periodično. U zavisnosti od problema koji klijent ima, u prosjeku na svake 2 sedmice se obavljaju konsultacije.

Kada je prvi napredak u pitanju, u nekim slučajevima i nakon sedmicu dana, ali po našem iskustvu najčešće nakon dvije.  Rezultati dolaze kasnije i zavise od mnogo faktora i tipa hormonskog disbalansa, nivoa aktivnosti, životnog stila, i koliko se pridržavate plana. Klijenti koji se pridržavaju imaju rezultate u periodu od 6 do 12 sedmica, sve u zavisnosti od toga koliko se pridržavaju kao i obima problema.

Šta nakon toga?

Nakon toga radimo testove fleksibilnosti i snage pojedinih mišića. Na osnovu prikupljenih informacija kao i cilja koji ima klijent dogovaramo se o sljedećim koracima. U odnosu na glavni cilj utvrđujemo i manje ciljeve čijim ostvarivanjem polako dolazimo do glavnog cilja. Personalni trening i plan sastavlja se na osnovu prikupljenih informacija i vaših obaveza.

Kako izgleda rad sa personalnim trenerom?

Promjene koje možete očekivati na svom tijelu su smanjivanje procenta masti u tijelu, takozvano mršanje, povećanje tonusa mišića, što će dati vizuelan izgled takozvanog zatezanja tijela.

Pored samih fizičkih promjena trening, a i sami rezultati pozitivno utiču na psihu pojedinca, smanjuju svakodnevni stres, poboljšavaju kondiciju pri svakodnevnim zadacima.

Većina klijenata Lifestyle cluba personalnih trenera ostaje sa nama i dugo nakon ostvarenih ciljeva, pomažemo im u održavanju vrijedno stečenog stanja, kao i postavljanju novih, naprednijih tjelesnih ciljeva. U periodu treninga u Lifestyle clubu , klijenti gotovo uvijek uvide nove mogućnosti kada je sopstveno zdravlje i izgled u pitanju, a sa povećanim samopouzdanjem teže ostvarenju sopstvenog maksimuma i pomjeranju limita.

Personalni trener će odrediti vrijeme potrebno za rješavanje vašeg problema i dostizanje željenog stanja, za to ne postoji univerzalni odgovor. Naš sistem je potpuno fleksibilan što nam omogućava da personalni trening prilagođavamo kontinuelno sa napredovanjem i stečenim sposobnostima i kondicijom klijenta.

 

 

Probajte (konsultacije su Vam  uvijek BESPLATNE) i uvjerite se da ćete tako najbrže stići do svog cilja.


 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost