×
Novosti
Naša preporuke za jutarnji trening BODYPUMP

BODYPUMP je trening sa težinama koji podrazumijeva trening koji stimuliše mišićni rast i trening koji će nam pružiti oblik koji želimo.

Ovaj tip treninga preporučljiv je i za muškarce i žene, suprotno vjerovanju da će žene uz trening sa tegovima izgledati nabildano.

BODYPUMP samo će naglasiti vaše ženske obline na svim pravim mjestima. Najveći benefit treninga sa tegovima pored ljepšeg fizičkog izgleda, definitivno je ubrzavanje metabolizma. Veći procenat mišića u tijelu znači i veću potrošnju kalorija. 

BODYPUMP trening će vam sagorjevati kalorije i u toku i poslije samog treninga. 

Steknite naviku da prije posla, ujutro odradite trening BODYPUMP-a.

Prvu sedmicu ili dvije koristite vrlo male težine, tako da s tom težinom možete napraviti sva ponavljanja. To je početak i sada želite naučiti pravilno izvoditi vježbe kontrolišući težinu tega čitavim putem do gore i nazad, sada morate izgraditi pravilnu formu, ne dozvoljavajući tegu da se ljulja i klima. Nije bitno koja je težina na šipki, bitno je da je ti možeš kontrolisati od početka do kraja.

Između dva treninga mora proći 48 sati, što bi trebalo biti dovoljno za odmor i oporavak. 

Tako je i napravljen naš jutarnji raspored u kojem možete vježbati BODYPUMP utorkom i četvrtkom. U tom vremenu mišići će se uspjeti dovoljno odmoriti, dopuniti potrebnim proteinima za rast mišićnih vlakana i pripremiti za napore radnog dana.


 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost