×
Novosti
Sve o masaži
Lifestyle Club

KADA OSOBE NE TREBA DA PRAKTIKUJU MASAŽU?

Osobe ne trebaju da praktikuju masažu: kod povišenje tjelesne temperature, kod kožnih oboljenja i infekcija, kod akutnih stanja(upalna stanja), krvarenja, gnojnih procesa, furunkula, inficirane rane,svih vrsta opekotina na koži prouzrokovanim različitim hemijskim ili fizičkim agensima ( sunce, ultraljubičasto zračenje), kod upala vena i lifnih puteva, malignih proces.

DA LI SE MASAŽAMA MOŽE OSLOBODITI OD STRESA?

Masažom se možemo osloboditi od stresa koji je dio današanje svakodnevnice jer masaža djeluje na psihičko stanje čovjeka ,opušta ga i masažom se uklanjaju štetni hormoni koji stvaraju stres. Masaža stimuliše, oslobađa napetost i odlično je sredstvo u borbi protiv stresa. Masaža stimuliše imunitet i proizvodnju leukocita kao i tzv. hormona sreće oksitocina.

OSOBAMA KOJE SJEDE PO ČITAV DAN, KOJU MASAŽU BI PREPORUČILA DA PROBAJU?

Osobe koje sjede po čitav dan i imaju jedan položaj tijela trebaju da probaju terapeutsku masažu jer samanjuje bol, otklanja probleme; terapijske masaže su nešto najbolje za naše tijelo, mogu se raditi trudnicama, odraslim ljudima, sportistima kao i starim osobama, naravno uvijek se masaža prilagođava starosnoj dobi osobe kao i njenom zdravstvenom stanju, ali i pragu bola. Također bih preporučila i relax masažu jer dolazi do opuštanja cijeloga tijela, osjećaja smirenosti i spokoja. Koju god masažu da izaberete nećete pogriješiti .

KOLIKO PUTA MJESEČNO SAVJETUJEŠ DA SE PRAKTIKUJE MASAŽA?

Terapeutska masaža – 2-3 puta u  sedmici.

Anticelulitna masaža-potrebno je barem 10 tretmana da biste mogli da kažete da anticelulit masaža djeluje.

Sportska masaža – primjenjuje se  redovno jednom ili nekoliko puta u sedmici poslije samog treninga ili takmičenja  ili kada sportaš osjeti potrebu za njom.

Relax masaža- preporučuje se nakon rada. Služi za prevenciju stresa i umora i za relaksaciju mišića. 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost