×
Novosti
Opušteno druženje izvan ureda

Postoje i brojne opcije okupljanja vaših kolega i zaposlenika negdje izvan radne okoline. Interakcija koja se odvija u opuštenijoj i neslužbenoj okolini, bit će daleko opsežnija i učinkovitija. Najjednostavnija rješenja su organizovanje neformalne večere za sve zaposlene, zajednički odlasci na sportske ili kulturne događaje i brojne zajedničke aktivnosti poput timskih sportova.

Razvoj međuljudske komunikacije i srodnih vještina dugoročno je isplativ i kad se formiraju potpuno nove radne skupine, s obzirom da se stečeno iskustvo stalno upotrebljava. 

Ovakve aktivnosti ujedno će biti i “ispušni ventil” svim uključenima, te će smanjiti broj sukoba na poslu, povećati kreativnost te djelovati motivirajuće. 

Postoje brojne teorije o tome kako saradnja na “nepoznatom terenu”, izvan uobičajene radne okoline, potiče tzv. “outside the box” razmišljanje.

Potencijal team buildinga u motiviranju zaposlenika je ogroman. 

Čak i ako jedna grupa ostvari nešto naizgled banalno, poput pobjede u košarkaškom dvoboju, kod svakog pojedinca podiže se samouvjerenost i povjerenje u kolege. Konačan rezultat je prihvaćanje izazovnijih zadataka i kreativnih rizika bez straha od kritike i poniženja.

STVARANJE ZDRAVE RADNE OKOLINE

Team building, koji je obično iniciran od strane nekoga na vrhu poslovne hijerarhije, pokazuje zaposlenicima kako je tvrtki za koju rade stalo do razvoja ljudskih potencijala i kako ih se ne smatra nevažnima i zamjenjivima – što je također vrlo bitan, često zaboravljeni faktor.

Naravno, razvijanje zdrave radne okoline zadatak je koji zahtjeva kontinuirano razvijanje i unapređivanje. 

Teško je doći do opipljivih rezultata u kratkom roku i bez upornosti. Na novonastale situacije treba se prialgoditi što brže i bezbolnije i iz njih izvući pouke za budućnost i tek će tada plodovi team buildinga konačno izaći na vidjelo.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost