×
Novosti
Zašto je Team Building važan za firmu

POVJERENJE U POSLOVNOM OKRUŽENJU

Povjerenje je važan faktor u poslovnom svijetu, pogotovo ako se uzme u obzir kako većina anketa prikazuje opadanje tog faktora u odnosu zaposlenika i poslodavaca, ali i zaposlenika međusobno. 

Teško je, ako ne i nemoguće, stvoriti produktivnu radnu okolinu bez određene razine povjerenja. To čini povjerenje obveznim sastavnim dijelom svake poslovne okoline. 

Za razliku od prošlosti, kad su timski projekti u firmama bili rijetkost, današnji zaposlenici rad u timu proživljavaju svakodnevno, a to uključuje stvaranje povjerenja među članovima tima i njihovim nadređenima.

Jedan od problema savremenog poslovnog svijeta, upravo i jest kako kvalitetu timskog rada dovesti do decentne razine. Čak i ako su u timu stručni i prikladni zaposlenici, njihov rad neće pružiti optimalne rezultate ako ne postoji zdrava radna okolina i dvosmjerna komunikacija.

Kao najpopularnije i najbrže rješenje komunikacijskih problema pojavio se team building. On označava jačanje osobnih veza u radnom kolektivu, uključivanjem u određenu aktivnost ili posao. Realizira se putem izvanposlovnih aktivnosti, ali i na samom radnom mjestu.

 

TEAM BUILDING U POSLOVNOM OKRUŽENJU

Team building u poslovnom okruženju označava formiranje grupa, koje će sistematičnim metodama riješiti trenutne probleme koji su pred njih postavljeni.

Ako ste u poziciji nadređenog ili menadžera, nastojte da vaš ured ili odjel ima redovne sastanke, na kojima će se raspravljati o kvalitetu timskog rada.

Pokušajte “razbiti led” na početku svakog projekta, tako što ćete potaknuti opuštenu komunikaciju i pružiti zaposlenicima mogućnost upoznavanja na privatnoj razini. 

Ako primijetite kako određena grupa ne funkcionira dobro ili zaostaje u poslu, odmah doznajte postoje li u njoj međuljudski problemi. Kad se projekt privede kraju svakako javno istaknite uspjeh cijelog tima, ne samo pojedinaca u grupi. Konstruktivna pohvala cijeloj grupi uvijek je dobrodošla. Naravno, samo ukoliko je zaslužena.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost