×
Novosti
BODYATTACK PRIČA - Belma Kuko
Lifestyle Club

U Lifestyle Clubu mnogo su popularani i cijenjeni Les Mills kursevi. Danas će nam instruktorica Belma Kuko ispričati njenu BODYATTACK priču.

1.KADA I KAKO JE ZAPOČELA TVOJA BODYATTACK PRIČA?

Moja BODYATTACK priča je počela prije  5 godina, tačnije 2012.godine. Do tada sam bila tzv. freestyler i sama osmišljavala treninge, uglavnom su to bili cardio treninzi kao što je tae bo, step trening i slično.

2.KAKO SI IZABRANA DA BUDEŠ BODYATTACK INSTRUKTORICA?

Lifestyle club 2012. godine odlučio je da postane dio vodeće kompanije u svijetu za fitness, LesMills. Kao treneru grupnih programa u Lifestyle clubu ponuđeno mi je da budem trener jednog od svjetskih poznatih LesMills treninga.  Pošto je BODYATTACK sličan treningu koji sam ja već vodila energičan i visokog intenziteta pronašla sam se u tome i tako je krenula moja priča. 

3.OPIŠI NAM KAKO JE IZGLEDALA BODYATTACK OBUKA I KAKO JE ONA PROMIJENILA TVOJE FITNESS ISKUSTVO?

Obuka za BODYATTACK traje tri dana, pri čemu je svaki minut proveden u sali u toku obuke maksimalno iskorišten. Bezbroj puta se ponavlja kompletna koreografija, kako bi polaznici obuke zaista usvojili korake i naučili ritam, brojanje i bitove muzike. Zatim, svaka vježba se posebno objašnjava i uvježbava radi usavršavanja izvođenja. I posljednji, možda i najvažniji dio obuke je podučavanje o tzv. coaching-u, što podrazumijeva učenje kako u toku treninga svaku vježbu objasniti kako se izvodi, koje su lakše, a koje teže opcije, koji su benefiti izvođenja vježbe i naravno motivacija vježbača. Nakon svega toga vraćamo se kući mrtvi umorni. 

4.KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VOĐENJA FREESTYLE KURSEVA I LESMILLS KURSEVA?

Osnovna razlika je u tome što već imate stručno  napravljen trening, dobru  i aktualnu muziku ,  te koreografije ciljano osmišljene za određenu grupu vježbača.  Na taj način trener ima više prostora da se skoncentriše na vježbače i  da ih motiviše. 

5. KOJA JE TVOJA LIČNA TRANSFORMACIJA?

Ojačala sam cjelokupno tijelo i poboljšala pokretljivost, fleksibilnost i agilnost.

6. KAKO UNAPREĐUJEŠ SVOJE ZNANJE?

Svoje znanje unapređujem tako što LesMills organizuje svaka tri mjeseca (quarterly), sa novim izdanjima masterclass na kojima vrhunski treneri “directori” programa detaljno objašnjavaju izvođenje tehnike,  nove pokrete, te šta donose nova izdanja. 

7.UKRATKO NAM RECI ZAŠTO SI BAŠ IZABRALA BODYATTACK OBUKU?

To je trening koji podrazumijeva maksimalnu aktivaciju svih mišića u tijelu, zahtjeva ogromnu energiju, istovremeno je zabavan i luđački težak, i pored svega smatram da žensko tijelo najbolje reaguje na cardio trening. Sve navedeno sam uvijek kombinirala u svojim treninzima, pa sam se tako i u BODYATTACK treningu savršeno pronašla. 

 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost