×
Novosti
BODYVIVE PRIČA - Mirjana Lončar
Lifestyle Club

U Lifestyle clubu mnogo su popularani i cijenjeni Les Mills kursevi. Danas će nam instruktorica Mirjana Lončar ispričati njenu BODYVIVE priču.

1.KADA I KAKO JE ZAPOČELA TVOJA BODYVIVE  PRIČA?

Moja BODYVIVE priča započela je u trećem mjesecu 2015.godine, kada sam se zapravo i upoznala i ušla u svijet Les Mills programa. 

Budući da sam studentica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, saznala sam i aplicirala sam za mjesto u Lifestyle klubu s ciljem sticanja novih znanja i iskustva iz svoje oblasti. 

2.KAKO SI IZABRANA DA BUDEŠ BODYVIVE INSTRUKTORICA?

Pozvana sam   na razgovor, gdje sam bila upućena o novom, drugačijem fitnes svijetu, a samim time i o BODYVIVE-u. 

Zašto baš BODYVIVE?  Budući da su mi bili prezentovani svi programi koji se održavaju u Lifestyle klubu, svoju Les Mills priču sam odlučila započeti baš s BODYVIVE-om iz razloga što on prilikom rada, pruža vrstu energije koja omogućava da prelaziš pjesmu po pjesmu i izdržiš svaku vježbu, ne samo zbog sebe, nego zbog svih vježbača koji su tu i kojima daješ motivaciju da zajedničkim snagama završimo trening uz osmijeh i zadovoljstvo. 

Prednost ovog programa jeste što on predstavlja kombinaciju cardia, funkcionalne snage i cora, što omogućuje da se za sat vremena odradi kvalitetan trening, a  privlači sve uzraste od mlađih do osoba srednjih godina.

3.OPIŠI NAM KAKO JE IZGLEDALA BODYVIVE OBUKA I KAKO JE ONA PROMIJENILA TVOJE FITNESS ISKUSTVO?

BODYVIVE obuka je trajala dva dana. Kroz ta dva dana bila sam upoznata sa BODYVIVE-om kako u teoriji tako u praksi.

Bile su prisutne različite radionice o učenju i usavršavanju tehnike izvođenja, pored toga velika pažnja se posvetila uputama i savjetima koje trebamo dati našim vježbačima na treningu, način kako da im te upute prenesemo, a da ih ne opteretimo previše, kako da poboljšamo komunikaciju s vježbačima na samom treningu i slično.

Obuka mi je svakako proširila finess iskustvo i dala motivaciju da ustrajem u svome radu, kako bih mogla vježbačima pružiti dobar trening gdje će oni nastojati sa mnom biti najbolja verzija sebe.

4.KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VOĐENJA FREESTYLE KURSEVA I LESMILLS KURSEVA?

Razlika je u tome što kod LesMills programa postoje koreografije koje su osmislili vrhunski timovi stručnjaka iz oblasti sporta i medicine čija je misija da učine planetu zdravijom. 

Druga bitna razlika jest što instruktori LesMillsa tokom svoga treninga upućuju i motovišu svoje vježbače tokom čitavog treninga te im tako omogućuju da se zaljube u fitness i da mijenjaju svoj život.

5.KOJA JE TVOJA LIČNA TRANSFORMACIJA?

Lična transformacija se ogleda ne samo u pogledu fizičkog, nego i u pogledu psihičkog razvoja. BODYVIVE  mi je pomogao u izgradnji određenog nivoa kondicije i snage, fleksibilnosti, bolje ravnoteže, i snagu core musculature.

Ono što je puno važnije jeste što ovaj program daje energiju da budeš bolja verzija sebe, da nastojiš biti bolji kako u svome poslu tako i u svim ostalim područjima društvenog života.

6.KAKO UNAPREĐUJEŠ SVOJE ZNANJE?

Svoje znanje unapređujem redovitim odlaskom na quoterlije koji se održavaju svaka tri mjeseca, gdje se upoznajemo sa novim vježbama i metodama transformacije, svakako uz komunikaciju i razmjenu iskustava ostalih trenera.

7.UKRATKO NAM RECI ZAŠTO SI BAŠ IZABRALA OBUKU ZA BODYVIVE?

A privukla me ljubičasta boja. Energija koju nose pjesme. Ekspander koji sve otežava. Osjećaj uspjeha i zadovoljstva na kraju treninga.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost