×
Novosti
Mali trikovi koji će poboljšati fitness rutinu i rezultate
Lifestyle club

Za gubitak težine, povećanje snage ili neki drugi fitness cilj potrebno je vrijeme. To je dug put, koji je ponekad jako težak i frustrirajući, ukoliko brzo ne vidite napredak. Ne gubite nadu! U nastavku ćemo napisati savjete i dokazati da kada promijenite male navike, uspjet ćete.

1.VODITE RAČUNA O ISHRANI

Potrebno je da osigurate kalorijski deficit kako bi gubili kilograme. Ukoliko trenirate jako naporno ne morate mnogo ograničavati vašu ishranu, ali i dalje morate imati kalorijski deficit kako bi gubili kilograme.

2.PRONAĐITE ODGOVARAJUĆU OBUĆU

Morate imati jako udobne patike da bi mogli trenirati. Ne smije vas sprječavati bol u nogama da ne trenirate. Ukoliko uložite u dobar par patika moći ćete duplo efikansije trenirati.

3.BUDITE AKTIVNI I NA PUTOVANJIMA

Nemojte da vaša putovanja budu izgovor za izostanak iz teretane. Trenirajte i kada putujete. Zatražite u fitness klubu u kojem trenirate program koji ćete moći koristiti na putovanjima.

4.FOKUS NA FUNKCIONALNE POKRETE

Da bi imali brzo napredak radite funkcionalne treninge. Oni će vam pomoći i da vam se smanji bol u leđima od stalnog sjedenja. Svaki dan postavljajte sebi nove izazove.

5.KRATKO, ALI EFIKASNO

Ukoliko često koristite izgovor da nemate vremena za teretanu, postoji rješenje i za to. Radite kratke intervalne treninge od 30 minuta i jako brzo ćete vidjeti rezultate.

6.VODA I HIDRATIZIRANJE

Neka vam bude izazov da svaki dan popijete dovoljno vode. Ukoliko nemate naviku da pijete vodu krenite sa jednom čašom dnevno, ali svaki dan povećavajte unos, jako brzo ćete doći do željenog dnevnog unosa.

7.NE BOJ SE TEGOVA I TEŽINA

Ukoliko želite da gubite na težini ne bojte se tegova. Težine će pomoći da sagorite vaše kalorije. Kombinujte kardio trening sa treningom sa težinama i rezultati su tu.

8.OBRATITE PAŽNJU KADA I ŠTA JEDETE

Da bi trenirali vi morate imate energiju. Morate imati redovne obroke prije i poslije treninga.

9.PRIPREMAJTE SEBI ZDRAVE OBROKE ZA PONIJETI

Svi jako brzo u žurbi posegnemo za brzom nezdravom hranom. To će mnogo usporiti vaše fitness ciljeve. Odvojite vrijeme da pripremite za sebe zdrave obroke za ponijeti.

10.PREKINITE LOŠE NAVIKE

Ukoliko iz dosade grickate ili idete u kupovinu i kupujete nezdrave namirnice, riješite se tih navika. Osmislite sadržaj koji će dobro djelovati na vaše fitness ciljeve, pijte čaj umjesto grickanja.

11.RIJEŠITE SE SKRIVENIH ZALIHA

Grickalice koje ste sakrili u svojoj sobi ili torbi, čak i bademe i krekere podijelite drugim ljudima. Nepotrebne kalorije vam ne trebaju. Umjesto toga grickajte šargarepu ili neko drugi svježe povrće.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost