×
Novosti
Pet koraka kako da za vrijeme praznika ostanete zdravi
Novogodišnje odluke imaju tendenciju da se sakriju u pozadini svjesti i mogu se koristiti kao izgovor da se ne urade.

Sezona praznika može biti dobra. Provedeno vrijeme sa porodicom i prijateljima, proslava i doček nove godine je posebno vrijeme. Hrana tada igra veliku ulogu u zasluženoj prazničnoj pauzi, dok vježbanje je četo zanemareno.

Istaći ćemo vam pet razloga kako da izbjegnete krizu nakon odmora i poboljšate svoje zdravlje i fitness tokom praznične pauze.

1.OBAVEŽITE SE DA ĆETE OSTATI U FORMI

Tvoji treninzi mogu biti kraći ali i dalje mogu pružiti razne benefite. Ako uživaš u trčanju ili đogiranju,  i ako skratiš treninge u pola održavat ćeš formu. Umjesto da ponoviš tri do četri serije treninga sa težinom smanji na dvije serije. Tvoje serije će ti oduzeti manje vremena, ali ti i dalje vježbaš iste mišiće  i snaga ti neće oslabiti. Probaj 12 minutne HIIT treninge. Odlična stvar u vezi HIIT treninga je ta što daju odlične rezultate i savršeni su ako nemaš puno vremena za vježbati. Zagrli svoju okolinu. Ako ste na otoku ili odmorate na plaži, glavu u vodu i krenite sa vježbanjem. Ako ste na selu, ili čak u gradu, izađite  i prošetajte. Dopustite sebi da se osjećate dobro razmišljajući  o tome šta možete uraditi.

2.NEKA BUDE PORODIČNA STVAR

Uključite sve.  Grudvanje u snijegu u dvorištu će potrošiti dosta kalorija a i zabavit će djecu. Bacanje frizbija na plaži će natjerati srce da brže kuca. Pa čak i šetnja sa psom će pomoći da vam krv procirkuliše a oslobodit će te i endorfin. Potrudite se da makar pola sata bude fizički aktivni sa svojom porodicom. Tako ćete održati svoju fitness formu.

3.PIJITE ŠTO VIŠE VODE

Ovo može da vas zasiti, ali i da budete svježi  sve vrijeme.

4.USPORITE

Mnogo stvari se dešava za vrijeme praznika , i to može da bude previše užurbano. Usporite tempo, pokušajte da imate što više slobodnog vremena, i da organizujete aktivnosti poput šetnje vrtom, otiđite na kafu ili jednostavno pročitajte novine. Pauza će vam goditi.

5.DORUČKUJTE

Doručak je najvažniji obrok u danu. Iako je primamljivo posegnuti za slatkišima koji su ostali od praznika, vaše tijelo i um će vam biti zahvalni ako doručkujete zdrav i uravnotežen obrok.  Doručak će vas držati sitim duže i pomoći vam da jedete manje tokom  dana. Pokušajte napraviti omlet  ili zeleni smoothie.  Ako ste raspoloženi za palačinke napravite zdrave palačinke od heljdinog brašna. Smoothe od maline, kokosa i  Chia sjemenki se brzo i lako pripremaju i svidjet će se cijeloj porodici.

SPECIJALNA PONUDA


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost