×
Novosti
Bundeva u tanjiru: Tri brza recepta za jednostavna jela s tikvama
Bundeva, tikva, buča... izdašna kraljica jesenskog jelovnika nepresušan je izvor inspiracije za gurmane.

Kako god je pripremili – u slanom ili slatkom izdanju, pečenu, kuhanu, zgnječenu u pire ili u slasnim varivima, s njom ne možete pogriješiti. Ali bundeva je puno više od toga. Ima sočno meso lijepe narandžaste boje, slatkasta je, a cijene je i nutricionisti: Bundeva ima vrlo nisku kalorijsku vrijednost. Zbog obilja karotina, provitamina A, vitamina C, E i K te vitamina B grupe, kalija, fosfora, kalcija, željeza preporučuje se u prehrani svih dobnih skupina, posebno dijabetičarima i svima koji vode računa o liniji.

Za vas smo izdvojili tri brza recepta sa bundevom.

POGAČICE SA BUNDEVOM I SIROM

SASTOJCI:: 3 šoljice brašna, sol, jogurt, maslac, 3 šoljice pirea od bundeve
PRIPREMA: Izmiješajte brašno i prašak za pecivo pa izmrvite maslac. Dodajte umućeno jaje, pire od bundeve i jogurt. Umijesite tijesto i oblikujte pogačice. Možete ih rezati čašom kako bi rubovi bili pravilniji. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 200°C. Možete ih peći i na papiru za pečenje ili posuti košpicama. Meso bundeve narezano na kockice kratko pirjajte na maslinovu ulju pa složite na mlake pogačice. Dodajte komadiće škripavca i poslužite kao predjelo ili međuobrok.

 

 

 

FINA KREM ČORBA OD BUTTERNUT BUNDEVICE

SASTOJCI: 300 grama butternut tikve, maslac, pileći temeljac, muškatni oraščić, sol i bijeli papar a PRIPREMA: Tikvu narežite i pirjajte na zagrijanom maslacu. Začinite i podlijte temeljcem. Kad omekša, usitnite u blenderu i dodajte preostali temeljac.

 

 

PITA OD BUNDEVE SA CIMETOM

SASTOJCI: 400 g mesa bundeve, 80 g maslaca, 180 g brašna, 120 g šećera, 2 jaja, kvasac, 125 g jogurta, cimet, šećer u prahu PRIPREMA: Skuhajte meso bundeve, pomiješajte ga s maslacem, šećerom, žumanjcima, jogurtom, cimetom i 100 g brašna. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 180°C i ispecite podlogu od prhkog tijesta. Kad se zapeče, dodajte izmiksanu kremu i pecite još 45 minuta dok ne porumeni. Ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

 

 

 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost