×
Novosti
Upoznajte našeg personalnog trenera Damira Omeraševića

Lifestyle Fitness personalni treneri vam pomažu da ostanete motivisani, podstiču vas da pomjerate granice vašeg potencijala i pomažu vam da postignete resultate brže nego ikada prije. Bez obzira na to koji su vaši fitness ciljevi, naši personalni treneri će napraviti plan treninga prilagođen vama, a koji će vam pomoći da postignete vaše ciljeve kroz raznolike rutine, osmišljene tako da vam svaki put predstavljaju izazov.

Danas predstavljamo našeg trenera Damira Omeraševića.

 

Damir je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. 

Dugo godina je trenirao nogomet, te shodno tome posjeduje i UEFA B licencu nogometnog trenera. Dugogodišnji je trener aeorbika.

Danas u Lifestyle club-u radi kao personalni trener, te trener za grupni trening Les Mills  Body Pump, za koje također posjeduje licencu. 

Damirov moto je: ''For a fitter and healthy planet.'' 

Voli da kaže:  „jučer ste trebali krenuti s vježbanjem kako bi postigli uspješne rezultate.“

Šta sve uključuje tvoj PT? Ili Kako izgleda jedan tipičan trening sa ..?

Jedan PT se sastoji od uvodnog aerobnog zagrijavanja (10 minuta) uz uvodni  razgovor s klijentom šta nas to očekuje tokom treninga. Uvijek nastojim biti precizan tokom razgovora ili demonstracije kako bi klijentu bilo što jasnije na koji način treba da izvodi vježbe što pravilnije. Tokom bilo koje vježbe uvijek se trudim objasniti benefite te vježbe – zašto to radi, koji je cilj? Obično jedan takav trening traje 60 minuta iako u ponudi imamo i trening na Power Plate spravi koji traje 30 minuta. Naravno, trening na Power Plate-u se uvijek klijentu najavi ranije kako bi mu objasnio razlog trajanja treninga i efekat koji se postiže. Klijenti s kojima duže surađujem radim opcije podjele treninga, topografski (gornji – donji dio). Svaki moj trening ima početak, vrhunac i kraj. Tako da na kraju treninga radimo lagano smirivanje organizma (pulsa), uz ugodna komunikaciju, te najavu sljedećeg treninga.

Ko su klijenti i koje su njihove potrebe kada se obraćaju personalnom treneru?

Kad je upitanju starosna dob klijenata koji zatraže usluge PT tu nema pravila. Svi u ''u igri'' od tinejdžera do starijih osoba. Uglavnom se javljaju s isitm zahtjevima. Jedni žele da se toniraju (zategnu), drugi pak da redukuju masne naslage, treći da poboljšaju opšte psihofizičko stanje, neki opet žele aerobnu izdržljivost.

Koji je najčešći razlog zbog čega ljudi nisu motivisani i ne postižu svoje ciljeve? Na koji način intervenišeš (motovišeš ih)?

Najčešći izgovor je ''nemam vremena, sutra ću...'' Motivacija trenera je jedna od ključnih uloga kod takvih osoba. Često se služim usporedbama, pa tako navedem klijente na razmišljanje. Zbog društvene odgovornosti i dogovora, uvijek se pojave na sljedećem treningu i to u svojoj boljoj verziji. Također, motivacija može biti i širok repertoar vježbi, oblika treninga i načina izvedbi, a sve s istim ciljem. Kreativnost i osobenost trenera je ključna u tome.

Šta klijenti očekuju od tebe?

Sigurno očekuju da kao njihova podrška i  ''vođa'' napravim što bolju transformaciju na njima. Da osmislim takve vježbe, treninge koji će to postići. Žele i očekuju rezultat, i to što prije. Naravno, sve ima svoj tok događaja i samo uz odličnu saradnju moguće je da dobiju ono što očekuju.

Kada bi te klijenti pitali da izabereš samo 3 vježbe za održavanje forme, za koje bi se odlučio/la i zašto?

Paaa... zanimljivo pitanje, s toga ću dati i zanimljiv odgovor (smiješak). Ne postoje tri vježbe kojim bi se mogla održavati forma. Potrebno je mnogo više od toga. S toga i jest zahtjevan i mukotrpan rad kako bi se došlo do željenog rezultata. Ponavljam, potrebno je mnogo više od toga, mnogo šira lepeza vježbi. Jer, da bi se održala forma cijelog tijela potrebnno je uvesti više vježbi bar za veće grupe mišića. Dođite u Lifestyle club i uvjerit ću vas u to. 

 Lijepo sjećanje i iskustvo na uspjeh nekog klijenta/icu?

Naravno da ima i teško ih je izdvojiti, ali ako moram... onda su to bile riječi hvala jedne klijentice na kojoj su primijetili promjene (smanjila masne naslage, tonirala mišiće...) tako da se ona pohvalila jer je koristila usluge PT. Skoro svakodnevno se susrećem sa šaljivim izjavama klijenata tokom treninga (najčešće kada su izazovi upitanju), tako da uvijek ima malo prostora i za smijeh.

 

 

Bez obzira na godine i obaveze uvijek je pravo vrijeme da počnete zdravije da živite, pravilno se hranite i vježbate u skladu sa zdravstvenim stanjem.


BESPLATNA KONSULTACIJA

 

 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost