×
Novosti
ŠTA SE DEŠAVA U GLAVI KADA SMIŠLJAMO IZGOVORE ZA IZBJEGAVANJE TRENINGA?
Pitate se zašto se to dešava?

Svi smo prolazili kroz isto. Uprkos najboljim namjerama, planovi da održite vaš fitnes nivo ipak se ne ostvaruju i pronalazite izgovore kako biste izbjegli svaki trening. 

Pitate se zašto se to dešava? 

Pročitajte ovaj tekst i saznajte šta se zaista događa u vašoj glavi i kako da budete motivisani za vježbanje.

Naši mozgovi su misteriozni, posebno kada je riječ o motivaciji. Jednog momenta smo puni entuzijazma, a već nakon nekoliko nedjelja počinju izgovori. Iako ste i sami svjesni da čitave nedjelje niste vježbali, pričate prijateljima kako ste bili previše zauzeti i umorni i kako su se vaši fitnes ciljevi vratili na početnu tačku.

Dobra vijest:

niste sami u ovome. U stvari, vaš mozak reaguje kao i kod većine ljudi – 50% onih koji prave planove za vježbanje, padaju u vodu u prvih šest mjeseci! Misli koje vam prolaze kroz glavu kada ste počeli da trenirate su dio dobro proučene nauke.

Istraživanje bazirano na početnicima pokazalo je nekoliko ključnih stvari koje će ih vraćati na treninge:

KLJUČNI FAKTOR – POVJERENJE

 Ključni faktor u tome koliko je neko odlučan da napreduje kroz ove faze promjene je njihov nivo samoefikasnosti.

Samoefikasnost je poverenje koje imate kada je u pitanju prevazilaženje prepreka i odupiranje izazovu ( da se vratite u prethodno stanje) kako biste ostvarili svoje ciljeve. Studije su pokazale pozitivnu vezu između samoefikasnosti i procesa prolaženja kroz promjene; što imate više pouzdanja veća je verovatnoća da ćete postići svoje ciljeve. Predstavljamo vam tri koraka koja su značajna za održavanje motivacije:


 1. KONTROLIŠITE VJEŽBANJE

Upravljajte svojim treningom – kako trajanjem tako i intenzitetom. Pokušaj da uradite nešto novo može biti zastrašujuć – i, kao što znate – ključ uspjeha je da sa treninzima počnete lagano kako biste imali osećaj da je situacija pod kontrolom. Zbog toga Les Mills treninzi imaju dobro poznat SMARTSTART.


 2. FREKVENTNOST ISPRED INTENZITETA

Važnije je steći naviku redovnog vežbanja nego voditi računa o težini vježbanja. Ne zaboravite da na umu imate i savjete vašeg instruktora tako da trening možete prilagoditi svojim sposobnostima – bolje je da se osećate dobro zbog onoga što možete da uradite nego da imate osećaj da ne možete da izdržite.


 3. SLAVITE VIDLJIVE REZULTATE

Fokusirajte se na dobitke koji se javljaju čim postanete aktivni: povećanje nivoa energije, pozitivniji ste, ili na endorfin koji se povećava odmah nakon treninga. Ovo se dešava odmah i mnogo je bolje da se fokusirate na dugoročne ciljeve kao što je zatezanje zadnjice!


Kombinovanje ova tri alata smanjit će vašu napetost oko vježbanja – povećat će vaše samopouzdanje i pomoći će vam da dođete u stanje u kojoj je fizička aktivnost važan dio vašeg života.

GET A GREAT DEAL HERE!!!

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost