×
Novosti
NOVOGODIŠNJE ODLUKE
Postavite datum. Odmah sada.

"Ove godine sigurno ću uspjeti! Stara želja, ali nova prilika. Da mi je znati zašto tačno nisam uspjela prošle godine…"

Praznici imaju ritualan i cikličan karakter, budući da se ponavljaju svake godine - navode nas na svođenje računa. U novogodišnjim željama: „Da ova godina bude uspješnija od prethodne“, ili „Da se zaborave brige“, skrivena je simbolika koja nas poziva na preispitivanje. Shodno tome, neki će pokušati da poboljšaju svoje navike, neki će više brinuti o svom zdravlju, treći će učiniti sve da napreduju na poslu ili nađu partnera. 

Tri novogodišnje odluke koje se najčešće nalaze na spisku lijepih ličnih želja konstantno su: 

smršati, 

uživati više u životu - boljem standardu, 

pronaći pravu osobu.

To je najuobičajenija stvar na svijetu (pored bakterija) – iskrena i žarka želja za samounapređenjem, praćena neaktivnošću ili popuštanjem iskušenju, da bi to na kraju pratio osećaj krivice i odustajanje. Bridžit Džons je najbolji primjer, dok je u svoj dnevnik stalno zapisivala odluke, „Definitivno ću ići u teretanu ovog popodneva.“  Samo da bi uslijedilo parče peciva, kolači, uz piće i cigarete. Svi smo mi Bridžit Džons. To se dešava i najboljima među nama.


Planirajte

Planiranje je bitan dio ostvarivanja cilja. Novogodišnje odluke često se donose na brzinu, bez izdvajanja vremena za planiranje i podrobnije razmišljanje o cilju. 

Dobro je zapisati cilj, a potom i korake koji dovode do postizanja cilja (raščlaniti cilj na korake, podciljeve). Osim toga, potrebno je razmisliti o svemu što bi se moglo ispriječiti na putu postizanja cilja te o načinima kako se tome suprotstaviti. 

Isto tako, dobro je voditi dnevnik napretka, od koraka do koraka.

Postavite mali, dostižan cilj

Zapamtite, inercija je moćna sila. Ako ne vježbaš već par godina, teško ti je da počneš. Navikla si na trenutno stanje stvari, pa čak i ako želiš da se promijeniš, to je teško. Zato nemoj da počneš sa pokušajima da osvojiš svijet. 

Osvoji nešto jako malo.  Na početku će ti biti smiješno reći: „Idem u desetominutnu šetnju“ ili „Uradiću 10 sklekova i 1 zgib“ ali više je vjerovatno da će ovo da pobijedi inerciju nego „Danas ću da vježbam 45 minuta“. 

Budi realna i neka to budu jako, jako lako dostižni ciljevi. To je jedini način da se pobjedi inercija.

Vrijeme

Dakle, kako bi se držali novogodišnjih odluka, ljudi ih najprije trebaju dobro isplanirati. Potrebno je za to izdvojiti dovoljno vremena te oblikovati svoje ciljeve (ili cilj) na način da budu specifični, mjerljivi, realni te da je njihovo ostvarivanje moguće pratiti s vremena na vrijeme. 

Kako bi mogli lakše napredovati prema promjenama, potrebno je usmjeriti se na svoje pozitivne strane, s kojima su zadovoljni i koje ne žele mijenjati. Ključno je i da je pojedinac zaista spreman na promjenu, odlučan u tome da je ostvari te da u ostvarivanju koristi strategije poput pozitivnog razmišljanja i nagrađivanja.

Nova godina samo simbolično označava novi početak, ali svako je vrijeme - dobro vrijeme za dobre odluke i promjene. Nemoj odugovlačiti ili čekati s početkom sprovođenja ideja. 

Umjesto da vrijeme ispunjavaš razmišljanjem o onom šta jesi ili nisi uradila, pokušaj da budeš pozitivna i razmišljaš o onome šta te čeka, kako ćeš svoj život poboljšati, emotivno, duhovno, finansijski... Pravo na novi početak imaju svi.

„Ne pokušavaj. Ili uradiš ili nemoj da uradiš. Pokušavanje ne postoji.“

– Joda Imperija uzvraća udarac

 

Pomogle smo stotinama žena poput tebe, ako su one mogle, možeš i ti!


"NOVOGODIŠNJI IZAZOV " – POBJEDI SVOJE IZGOVORE


21 dana neograničenog pristupa, gdje možeš testirati, nakon posebne konsultacije, tokom koje ćeš dobiti naš savjet da pripremiš 21-dnevni akcijski plan kreiran prema tvojim potrebama, kako bi uz našu podršku i savjete fokusirala na aktivnosti koje ti odgovaraju.


Sve za samo 10 KM.


Ali pazi da će ta mogućnost nestati krajem mjeseca.


Rezervacije su otvorene... Priključi se odmah na linku ispod.

ili

NAPIŠI nam poruku s tvojim imenom na Viber br. 060355 61 60 ili porukom namessanger rado ćemo te upoznati bez obaveze i podjeliti sa tobom kako možeš učiniti prvi korak.



Čekamo te!


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost