×
Novosti
Prepustite se čarima terapeutske masaže u Lifestyle Clubu
Bole vas leđa? Stalno ste pod stresom? Evo načina kako da se osjećate bolje...

Terapeutska masaža je specifičan tip masaže koji se koristi za masažu dubljih slojeva mišića i preporučuje se od strane brojih doktora kao jedna od opcija za liječenje.

 

Terapeutska masaža je specifičan tip masaže koji se koristi za tretiranje dubljih slojeva mišića i preporučuje se od strane brojih doktora kao jedna od opcija za liječenje.

Cilj ove masaže je oslobađanje kroničnih oblika napetosti u tijelu kroz duboki pritisak i spore poteze na ciljanom području.



Zašto terapeutska masaža?

 

Smanjuje kroničnu bol


Medicinski centar Univerziteta u Marylandu navodi da  je terpeutska masaža efikasnija za uklanjanje kroničnog bola od konvencionalnih medicinskih sredstava.  To potkrepljuju činjenicom da terpautska masaža povećava protok krvi kroz tijelo, što pomaže kod upaljenja koju uzrokuju bol.  Ova masaža također može ublažiti napetost mišića, čestu nuspojavu kronične boli usljed  otpuštanja uskih klastera tkiva. 

 

Poboljšava krvni pritisak 


Terapeutska masaža pomaže ublažavanju stresa i napetosti, što može imati blagotvoran učinak na krvni pritisak. Ljudi koji su imali masažu iskusili su pad sistolističkog pritiska u prosjeku od 10,4 mm Hg kao i pad dijastoličkog prisitka prosječno 5,3 mm Hg, navodi se u istraživanju koje je rađeno na Sveučilištu Maryland Medical Center.  Terapeutska masaža povećava tjelesnu proizvodnju serotonina, hormona koji potiče sreću i dobre osjećaje.

 

Razgrađuje oštećena tkiva


Tijekom vremena, ova masaža može pomoći  u razbijanju i u konačnici brisanju tkiva sa ožiljcima u tijelu. To čini tako što poboljšava limfnu cirkulaciju i drenažu kako bi unaprijedili fleksibilnost i raspon pokreta u zahvaćenom području. Oštećeno tkivo se često veže sa bolom i ukočenošću, pa masaža dubokog tkiva može poboljšati ove simptome. Terapeutska masaža se često preporučuje za ljude koji se oporavljaju od operacije.

 

Oporavlja ozlijeđeni mišić


Masaža može biti učinkovit tretman za ozlijeđene mišiće zato što olakšava kretanje toksina iz mišića i pomaže istezanju tvrde ili istegnute mišićne mase, te ova masaža može pomoći u procesu ozdravljenja. Razloga za to je što masaža pomaže opustiti mišiće, te time može smanjiti bolove uzrokovane ozljedama.  Također, ova masaža se često  koristi za rehabilitaciju sportskih ozljeda.

 

Oslobađa od stresa


Za one ljude koji pate od kroničnog stresa, kao i od razlićitih nus pojava koje dolaze sa stresom poput: glavobolje, napetosti, krutih ramena i tvrdih mišića; masaža može biti olakšanje. Tijekom svog tretmana  možete se opustiti i predati procesu ozdravljenja.  Nakon  što se „obnovite“ i revitalizirate  biti ćete u mogućnosti da se suočite sa izazovima koji su pred vama.

Savjet za kraj

Poslije masaže odvojite vremena  i priuštite sebi toplu kupku ili saunu jer će vam pomoći da redukujete upalu i opustite mišiće nakon masaže. Ovo može biti jako umirujuće nakon intenzivne masaže.

 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost