×
Novosti
Weight loss story
Elvedin je izgubio 40kg

Za uspjeh je potrebna samo odluka i volja da promjeniš samoga sebe. Preporučujem svakome Lifestyle Club ako želi da napravi promjenu u svom zdravlju i stilu života.

Recite nam nešto o sebi...

Ime mi je Elvedin i imam 32 godine. Zaposlen sam kao IT komercijalista, te većinu radnog vremena provodim sjedeći za računarom što je vremenom dovelo do pretilosti.

 

Možete li nam reći nešto više o gubitku kilograma i opisati vaše zdravstveno stanje prije nego šte se odlučili da smršate.

Višak kilograma mi je otežao obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Sa 40 kg više koliko sam imao, noge su trpile mnogo veći pritisak, te se moralo nešto poduzeti kako bih spriječio mnoga oboljenja koja se javljaju kao posljedica pretilosti.

Koja je bila vaša motivacija, možete li podijeliti sa nama koliko ste izgubili kilograma, te za koji vremenski period?

Izgubio sam cijelih 40 kg za period od 9 mjeseci, a kao najveću motivaciju mogu navesti želju da vodim kvalitetniji život i da se osjećam bolje.

Da li ste ikada „posrnuli“ ?

Nikad! Cijelo vrijeme sam bio odlučan i nijednom mi nije palo na pamet da to pokvarim. Bio sam jako motivisan.

Kako ste to uradili, koja je vaša tajna?

Odricanje je ključ uspjeha! Najprije sam promjenio jelovnik na način da sam izbacio svu tzv. „junk“ hranu,  šećere, masti i sokove, naročito gazirane. Tjelovježbu, koja je neizostavan dio procesa mršavljenja, sam počeo svakodnevnim trčanjem. 

Najčešće je to bio cardio trening na traci za trčanje na kojoj sam znao preći između 5 i 7 km svaki dan. Nakon izgubljenih nekoliko kilograma, kada sam poboljšao kondiciju, uveo sam i druge vježbe kako bih izgradio i oblikovao mišičnu masu. 

Koliko su sada drugačiji vaša ishrana i treninzi u odnosu na vrijeme kada ste počeli sa vježbanjem?

Iako sam postigao svoj cilj, i dalje nastojim da se hranim zdravo. Moj jelovnik čine 70% proteini, 20% ugljikohidrati i 10% nezasićene masti. 

Vježbanje doprinosti mom dobrom raspoloženju i čini da se osjećam odlično u svojoj koži, stoga sam zadržao jednak intenzitet vježbanja kao i na početku procesa mršanja.

Koliko je vježbanje bitno za psiho-fizičko zdravlje čovjeka po Vašem mišljenju?

Iz ove perspektive rekao bih da je neizostavno. Ja sada svoj život bez vježbanja ne bih mogao uopšte zamisliti.

 

Da li imate savjet za druge koji žele izgubiti višak kilograma?       

Za uspjeh je potrebna samo odluka i volja da promjeniš samoga sebe. Preporučujem svakome Lifestyle Club  ako želi da napravi promjenu u svom zdravlju i stilu života.

Šta su vaši slijedeći ciljevi kada je riječ o fitnessu?

Volim reći da sam „udario temelje“ i da tek treba početi graditi kuću. I dalje namjeravam hraniti se zdravo i redovno vježbati, s tim da će buduće vježbe biti usmjerene na izgradnju i oblikovanje mišića. 

Koliko je Lifestyle Club utjecao i pomogao vama u procesi mršavljenja?

Lifestyle Club je bio ključna komponenta sa prijatnom atmosferom i sa trenerima koji su me uputili i pokazali osnove zdrave ishrane i vježbanja. 

Motivaciona poruka za kraj?

Zadajte si male ciljeve! Idite korak po korak i rezultat će doći! Morate imati strpljenja.

 


 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost