×
Novosti
Važnost Team Building za svakodnevni uspjeh Vaše firme!
Lifestyle Club

Team building čini da i zaposlenici i menadžeri zaborave na rokove i probleme sa kojima se susreću na poslu, te na taj način umanjuju nivo stresa.

Team Building i aktivnosti koje se vežu za Team Building nisu nikakava nepoznanica na Zapadu, gdje skoro svaka firma bila ona velika korporacija ili manji porodični biznis, organizuju neku vrstu Team Buildinga. 

 

To sigurno nije bez razloga, jer su menadžeri u razvijenijim zemljama davno prepoznali vrijednost ovih aktivnosti za svoje uposlene kao i benefite koji za firmu mogu imati krucijalnu važnost.

 

Brojni fitnes klubovi širom svijeta pomažu firmama da organizuju team building kroz fizičke aktivnosti u fitnesu, zbog toga fitnes klubovi prave posebne pakete za firme sa povoljnim uslovima. 

 

Evo nekoliko razloga koji ukazuju na važnost Team Buildinga:

 

GRAĐENJE POVJERENJA

 

Aktivnosti vezane za Team Building mogu vam pomoći da razvijete povjerenje među vašim zaposlenima, a svi znamo da je povjerenje važna komponenta svakom biznisu, naročito ukoliko je timski rad uslov svakodnevnog uspješnog obavljanja poslovanja. Međusobno povjerenje koje se se razvija aktivnostima team buildinga može učiniti to da se uposlenici više oslanjaju jedni na druge i time budu produktivniji i efikasniji u konačnici.     

 

LAKŠE RIJEŠAVANJE EVETUALNIH KONFLIKATA


U zavisnosi od ličnosti koje vaši uposlenici posjeduju, nepotrebni sukobi među njima ponekad mogu nastati.Aktivnosti vezane za Team Building mogu igrati važnu ulogu u rješavanju tih sukoba kroz zbližavanje I navikavanje jedni drugih na različite osobnosti svojih kolega. 

 

POVEĆAVA SARADNJU

 

Aktivnosti Team Buildinga mogu uspostaviti jaču povezanost između zaposlenika koji krive jedni druge kada se problemi pojave u zajedničkim projektima firme. Ova povezanost može pomoći u povećanju saradnje između zaposlenika tokom svakodnevnih biznis aktivnosti. 


EFEKTIVNA KOMUNIKACIJA


Zapolenici mogu naučiti kako bolje da komuniciraju jedni sa drugima. Zdrava komunikacija među zaposlenicima jedna je odlika uspješnog vođenja firme.  

Uz Team Building gradite uspješnu firmu!

 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost