×
Novosti
VJEŽBE KOJE ĆE TI POMOĆI U STVARANJU ZDRAVE NAVIKE
Lifestyle Club

Kako da budeš upornija od svojih nezdravih navika?

Veliki dio naših svakodevnih aktivnosti su ustvari navike koje smo izgradile tokom života. 

Kako jedeš, koliko se krećeš, kakav ti je generalno stav o životu – sve su to naučeni obrasci ponašanja od kojih zavisi i tvoj kvalitet života.


„Prvo mi stvaramo svoje navike, a zatim naše navike stvaraju nas.“ John Dryden


Kada si sretna i zadovoljna onda je očigledno da aktivnosti koje upražnjavaš ne treba da mjenjaš. Problem nastaje onda kad postaneš rob navika koje štete tvom fizičkom I mentalnom zdravlju. Tu spadaju na primjer nezdrava ishrana, malo kretanja, puno vremena ispred kompjutera ili nedovoljno sna.

Obzirom da takve navike gradiš kroz duži vremenski period, one znaju da budu baš uporne i ponekad se čini da je teško mjenjati ih. Ipak, mi čvrsto vjerujemo da uvijek postoji način da ih pobjediš (ili barem umanjiš), i uvedeš u svoj život. Mi ne samo da vjerujemo nego imamo dokazan način, strategiju i sitem rada koji je pomogao stotinama žena da pobjede svoje loše navike i da umjesto njih uvedu sve što je potrebno da žive sretan i zdrav život.


Koja je tajna onda?


Kreni sa malim radnjama, poput 5 minuta kretanja  koje trenerica Amila je danas pripremila za tebe. Ovo je jedan od naših prijedloga kako da to učiniš. 


1. Iskorak naprijed

Stani uspravno, stopala u širini ramena, ruke na kukovima. Zakorači naprijed oslanjajući se na petu, a potom na cijelo stopalo. Kad se podižeš guraš se odozdo iz prednjeg stopala i praviš izdisaj gore. Tijelo je uspravno. Pazi da ti koljeno ne prelazi ugao od 90 stepeni i koljeno ne smije bježati lijevo ili desno.


2. Čučanj

Stani u raskorak u širini kukova. Kroz udisaj spuštaš se kao da sjedaš na stolicu. Koljena se savijaju u ravni sa stopalima, gluteus se spušta prema podu između nogu. Leđa su zategnuta i ravna, a ruke drže ravnotežu pa ih ispruži naprijed.


3. Visoki skip

Stani tako da ti stopala budu u širini kukova. Podigni koljeno jedne noge ispred u visini kuka, oslanjajući se na prednji dio stopala druge noge. Nastavi naizmjenično. Rad ruku prati rad nogu. Tijelo je uspravno.


4.Sumo čučanj

Stani u širok raskorak s prstima i koljenima okrenutim prema vani. Savijaš koljena tako da ti unutrašnja strana butina bude paralelna s podom. Težina tijela je na petama, a ne na prstima 


5.Side lunge

Zakorači bočno-lateralno, napravi pregib kukovima i koljenima kako bi se stvorio ugao od 90 stepeni. Prebacujte se sa jedne na drugu stranu naizmjenično.


Rezerviši se na viber broj br.060 3556160 ili preko poruka na messanger i zakaži svoj prvi razgovor sa nama.

Ime i Prezime

Dan:.......

Vrijeme:....


I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za danas ili nedjelju.

U međuvremenu uživaj u pokretu!

Postoji mogućnost da kad isprobaš više nećeš moći se zaustaviti.

Na našem kanalu na YOUTUBE-u na linku ispod ćeš naći samo i isključivo sigurne i jednostavne vježbe koje će ti pomoći da se pokreneš, i da nisu opasne za tvoje zdravlje. Ništa prezahtjevno ili prekomplikovano.

Brini o sebi i o svom zdravlju uvijek pa čak i ljeti!


Čekamo te i u našoj grupi ŽENA U FORMI na FB:

PS: Grupa je  namijenjena samo ženama. Ukoliko se služiš lažnim profilom odgovori na postavljena pitanja na početku i prihvatit ćemo te odmah.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost