×
Novosti
ZBOG SLIJEDEĆIH STVARI ŽENAMA MRŠAVLJENJE JE NEMOGUĆA MISIJA: Dovoljno je samo OVO da izmjeniŠ i KG ce NESTATI na prirodan način.
Lifestyle Club

Mnoge žene zanemare viška kg i svoj izgled dok ne počnu da imaju  zdravstvene, fizičke i pshiloške poslijedice.

Krvni nalazi nisu ti baš najbolji, bolovi u leđima spriječavaju  te da obavljaš svakodnevne poslove a da ne pričamo o koljenima koja pucketaju i bole svaki put kad ustaješ sa stolice ili penješ stepenicama, zadišeš se nakon par koraka ako ideš malo uz brdo i taj stalni osjećaj krivice kad jedeš neki zalogaj... zašto sebi to uradiš❓

Pretežno ignorišeš sve ovo dok ne bude "raspad sistema" a pogotovo kada dođeš u pedesete godine jer misliš da je gotovo i da je kasno za promjenu.Probala si svašta nešto i dalje tapkaš u mjestu i ovo loše iskustvo utiče da se predaš i da ne budeš istrajna u svojim najerama.

Većina žena i mlađe i starije koje imaju problema sa viškom kilograma gleda na mršanje kao "ravno mučenju ! "

Ne treba da bude tako.

Naime, iako se sa godinama metabolizam znatno usporava, određene navike ti mogu pomoći da smanjiš viška kg i što da ne da dovedeš tvoju liniju do savršenstva. 

A da li ćeš uspeti u tome zavisi samo od tebe, tvoje odlučnosti i istrajnosti!

Ukoliko tvoje zdravlje razvrstavaš među prioritetima sigurne smo da uz malu pomoć, podršku i adekvatne strategije možeš uspjeti!

Ali, odgovarajuća linija ne dolazi preko noći i svako ko ti kaže suprotno laže te!

Dakle, ništa nije nemoguće, ali moraš biti spremna da slušaš savjete stručnjaka za trening i ishranu i da imaš adekvatan pristup prema svojim promjenama. 

Razlozi zbog kojih je tako teško izgubiti težinu su:

Smanjena mišićna masa (mnogo sjediš, a malo se krećeš)

Višak kalorija (jedeš industrijski obrađenu hranu i brzu hranu)

Nedostatak antioksidanata, dijetetskih vlakana, vitamina, elemenata u tragovima, zdravih masti (omega -3) u ishrani.

Insulinska rezistencija.

Stalan stres/depresija.

Upotreba niza ljekova (antidepresiva i za smirenje) koji izazivaju povećanje tjelesne težine.

Strategije za gubitak težine

1️⃣ Protokol o hrani

Moraš da svoj izbor hrane i kalorije shvatiš ozbiljno. 

Da ne bi dobila na težini odluči se za niskokaloričnu ishranu i iz jelovnika isključi prerađenu i visokokaloričnu hranu (slatkiše, čips, prženo, prerađeno meso, poluproizvodi, pića koja sadrže šećer).

Kontrolisanje veličine porcija.

Znamo da znaš ali "Znati i ne uradit je isto kao da ne znaš!" Počni da izbaciš samo jednu namirnicu i zamjeni sa nečim drugim koje je zdravije. Red čokolade sa šakom suhom grožđa ili kupovni sok sa cijeđenom naranđom ili voćem.

Još jedan koristan savjet je da jedeš kod kuće i ako baš si spriječena možeš uz malo organizacije da poneseš od kuće. Možeš da kuhaš vikendom. Ako nemaš vremena, voće i povrće uvijek možeš isjeckati i držati u frižideru.

2️⃣ Fizička aktivnost

Održavanje mišićne mase i pokretljivosti je važno. Ali krenuti 100 na sat i odabrat energične vježbe koje nisu možda pogodne za sve i ne mogu se podešavati sa smanjenog ili povećanoga intenziteta su najćešće greške kad želiš da smanjiš viška kilograma.

Brzo hodanje, trening snage, plivanje i vožnja bicikla su dobre opcije za fizičku aktivnost.

Korisno je kombinovati aerobne vježbe i vježbe otpora ali ne svaki dan kako si sebi zacrtala pa odustala nakon dvije sedmice nego za početak i 2 puta može biti dovoljno dok ne gradiš svoju naviku. 

Naprimjer ŽENA U FORMI ili SAVRŠENA LINIJA uz kombinaciju sa PERFEKTNO OBLIKOVANA je idealna kombinacija treninga dobra za tonus mišića, srce, metabolizam, mozak i imunitet.

Trening snage/otpor je najefikasniji za održavanje zdravog metabolizma, jer je energija (tj. kalorije) potrebna za izgradnju mišića. Smanji količinu vremena proveden ispred tv-a ili na socijalnim mrežama i neka bude aktivan stil života umjesto sedentarnom načinu života.

3️⃣ Zdrav san i kontrola stresa

Pokušaj da ideš u krevet u isto vrijeme. Ovo će ti pomoći da se uspostavi cirkadijalni ritam koji je uključen u metabolizam. Navečer stavi telefon da se puni i uzmi onu knjigu koju već odavno stoji pored kreveta. Sigurno će te opustiti i brže ćeš zaspati.

Vježbanjem vježbe disanja, meditaciju, čitanje će ti pomoći da se opustiš i poboljšaš san. Ograniči upotrebu kofeina i alkohola, posebno uveče.

Trebaš znati da:

1. Nedostatak sna utiče na tvoje hormone i povezan je sa rizikom od gojaznosti i dijabetesa.

2. Stalni stres doprinosi povećanju tjelesne težine, jer povećava sintezu hormona kortizola (koji izaziva apetit i nakupljanje masti u stomaku).

Kako da pobjediš stres i poboljšaš san❓

Spavaj 7-8 sati dnevno i uključi fizičku aktivnost.

Mi ti možemo pomoći ali prvi korak trebaš  ti da uradiš!

Zakaži svoj prvi strateški sastanak da se upoznamo malo bolje, da nam kažeš koju promjenu želiš da vidiš, da te uputimo šta trebaš da radiš na sebi kako bi bila sretna i ako si spremna "za guranje" naprijed onda nam piši na viber broj 0603556160 i vrlo rado ćemo zajedno razviti plan za tvoj uspijeh!

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK.

Dan: ______

Vrijeme: ______

Kreni da živiš najbolje što možeš, uključujući kretanje i zdrav stil života.

Dobrobit ne ide na godišnji odmor !

Čekamo te❗ 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost