×
Novosti
BUJRUM!
Lifestyle Club

Nisam "picajzla" niti opsjednuta higijenom, ali posebno obratim pažnju o higijeni mjesta koje posjećujem, bilo da su to restorani, domovi, teretane, trgovine itd.

Kada sam stigla u Sarajevo, sjećam se jako dobro kao da je bilo jučer, nakon beskrajnog putovanja brodom cijele noći, a zatim autobusom od Dubrovnika do Sarajeva, prvi put sam ušla u kuću.

Kuća koja je postala moja jedno vrijeme i gdje sam živjela dugi niz godina svog života.

Na ulazu su mi pokazali gdje mogu da se izujem, a teta Mira me je uz nježni osmijeh zamolila, na nerazumljivom jeziku za mene tada, da sjednem u uredan i sređen dnevni boravak. Pažljivo stavila čašu vode na stolić s pekmezom od dunja, napravljen vlastitim rukama.

Nisu bile potrebne riječi da bi se osjećala prihvaćeno, dobrodošlo, sigurno i nekako osvježeno nakon dugog i napornog puta gdje sam iza sebe ostavila svoju porodicu, prijatelje i zemlju.

Nakon kašike pekmeza vratio mi se osmijeh na lice i došla sam sebi.

Da se vratim na temu, da ne odlutam sad - kao što mi je običaj kad pišem, ali sačuvajte u glavi ovu sliku.

U Italiji, pogotovo na jugu gdje ja živim, ne skidamo cipele i ne nudimo pekmez gostima, ali tu naviku čuvam u srcu i zaprimila sam je kao dobru i ispravnu stvar.

Zapravo, higijenski je savršena praksa održavati ambijent u kojem se boravi čistim i njegovanim, kao i ponuditi toplu dobrodošlicu .

Jedan od stubova na kojem sam osnovala Lifestyle Club je upravo taj.

Okruženje ne čini samo namještaj, u našem slučaju oprema, svlačionice, podovi, rasvjeta itd. ali ga stvara i briga o njima i atmosfera koja se diše u njima i stvara okolo.

Zapravo, u fitness centru, jedan od najvažnijih aspekata osim ljubaznosti i stručnosti, koji garantuju pozitivno i sigurno iskustvo za članice, je higijena. 

Baš kao i kvalitet treninga i raspoložive opreme, čistoća prostorija i svlačionica ima značajan utjecaj na tvoje zadovoljstvo i dobrobit. 

Shodno tome, rad osoblja na čišćenju je od suštinskog značaja za zdravu i prijatnu okolinu, kao i dobrodošlica cijelog tima.

Konkretno, fitness sale posjećuju mnoge žene i lako postaju mjesta gdje se nakupljaju bakterije i klice. Korištenje zajedničke opreme, kao što su bučice, trake za trčanje i sprave za dizanje tegova, stvara priliku za razmjenu klica između korisnika. Bez redovnog i temeljnog čišćenja ove opreme, tvoje zdravlje može biti ugroženo.

Svlačionice također zaslužuju posebnu pažnju kako bi se osiguralo čisto i higijensko okruženje. Svlačionice su mjesta gdje se presvlačiš, tuširaš i pripremaš za ili opuštaš nakon treninga.

Nema ništa gore i neprijatnije od toga da nađeš gomilu kose i dlaka pod tuševima ili u uglovima svlačionica, a da ne pričam o strahu da dobiješ kakvu gljivicu na nogama.

Specijalizovano osoblje često radi iza kulisa kako bi osiguralo higijenu svih prostorija fitness centra i igraju nevjerovatno važnu ulogu u održavanju čistoće prostorija, opreme i svlačionica. 

Njihova stalna posvećenost osigurava da članice mogu bezbrižno trenirati i potpuno se opustiti, znajući da je okruženje u kojem se nalaze uvijek čisto i sigurno.

Čist i higijenski fitness centar, znak pažnje i brige koju imamo prema našim članicama koje nerijetko spominju u svojim recenzijama sa jako lijepim riječima i pohvalama na tome.

Članice cijene dobro održavan ambijet te za njih kao i za nas to odražava ozbiljnost i pažnju posvećenu njihovoj dobrobiti i savjesno slijede upute našeg tima.

Kada uđu dočekujemo ih sa iskrenim osmijehom, uputimo ih da sjednu gdje mogu skinuti cipele ili obući navlake i poželimo dobrodošlicu uz želju da provedu ugodne trenutke za sebe.

Baš kao što sam ja bila dočekana sa osmijehom, vođena i "osvježena".

Hvala Azemira, Amina i Draga što nam pomažete da održimo naš Fitness centar čist i uredan i samim time prenesemo osjećaj profesionalnosti i kvalitete, pružajući sveukupno pozitivno iskustvo našim dragim članicama.

Zaključno, smatram da je higijena u fitness centru osnovni i suštinski aspekt koji garantuje sigurnost i zadovoljstvo.

Redovno i temeljno čišćenje prostorija i svlačionica je zadatak koji predano obavlja specijalizirano osoblje za čišćenje, koje osigurava zdravo i higijensko okruženje za sve, a ne sekretarice i treneri kao što se često događa.

Hvala svim članicama koje su svjesne svoje odgovornosti u održavanju higijene slijedeći preporučene prakse.

Zajedno pomažemo da naš fitness centar tako bude "welcoming" i siguran za sve poput naše kuće.


Bujrum!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost