×
Novosti
POBJEDI JEDNOM I ZAUVIJEK STRAH OD NEUSPJEHA KOJI TE BLOKIRAO DO SADA NA OVAJ NAČIN!
Lifestyle Club

A šta se događa ako to ne budem mogla sama?

A šta se događa ako se prijavim, a ne mogu prisustvovati?

A šta se događa ako ne dobijem rezultat?


Šta onda... Šta onda... Šta onda... 


Ovo su neka od pitanja iza kojih se krije strah od neuspjeha.

Jesi li se ikada toliko bojala da nećeš moći nešto postići da si onda odlučila niti probat niti pokušati?

Pa, jedan od razloga zbog čega nisi ni pokušala promijeniti posao, upisati taj kurs stranog jezika, početi trenirati u teretani je samo ovo:

Strah od neupjeha postizanja svojih ciljeva

Pazi jer ovo te može pravo onesposobiti – može izazvati osjećaj poraza i odustajanja te sabotirati tvoje samopoštovanje iz temelja.

Jasno je da kada dopustiš strahu da zaustavi tvoje planove, riskiraš da propustiš brojne prilike kao što su učenje novih stvari, osjećaj da se bolje osjećaš, da budeš energičnija i pozitivnija, kao i da budeš zdrava i u formi.

Strah od neuspjeha može biti povezan s mnogim uzrocima. Na primjer, imala si kritične roditelje ili roditelje koji te nisu podržavali ili jednostavno prošla iskustva koja su te demotivirala i demoralisala.

Na primjer, kada se odlučiš upisati u teretanu i već u drugoj sedmici digneš ruke sa hiljadu izgovora. Misliš da je tvoj neuspjeh ali nisi ti kriva za to!

Zato što su ti, obećali su planine i doline, a onda te pustili samu da upravljaš svojim treningom.

A ti naporno vježbala u teretani na svoje oći i gladovala no međutim nisi vidjela da se igla vage spušta... naprotiv. 

Sigurno ti imaš preciznu predodžbu o tome šta razvrstavaš pod "neuspjehom", no vjeruj nam da gore navedeno nije tvoj neuspjeh.

Dodatno neuspjeh je sve to rezultat tvog sistema vrijednosti i uvjerenja: ono što za tebe predstavlja gorko iskustvo neuspjeha, za drugoga može predstavljati priliku za rast.

Pomaže ti da ne ponavljaš iste greške i da se osloniš na bolje i ozbiljnije osobe koji će te znati saslušati, razumjeti i pomoći ti na tvoj putu.

Na primjer, nakon što si odlučila početi redovno trenirati, korisno je sastaviti plan koji uključuje ostvarive ciljeve, sastavljen od koraka koje je lako slijediti i koji s vremenom postaju sve teži.

Ako ti je cilj istrčati polumaraton, možeš započeti s izgradnjom plana koji uključuje kraća trčanja i kada ih završiš povećavaj udaljenost dok ne dosegneš 21 kilometara-a u jednoj sesiji. 

Još jedna ključna komponenta uspjeha u vježbanju je pridržavanje redovne rutine i uvijek planiranje treninga za isto doba dana.

Ne znaš odakle početi?

Normalno je to, nije tvoj posao nego naš i svih teretana koje imaju profesionalnu etiku.


     Trenericu/r koja ti daje početnu analizu i pokazuje ti korake koje trebaš poduzeti kako bi uklonila nelagodu i postigla svoj cilj najmanje je što svaka teretana dostojna tog imena može učiniti za tebe.

     Ako trenera moraš tražiti unutar fitness centra i prepoznat po miris tune i onda kad ga nađeš "ometati ga" dok Koketa s najzgodnijom i najistreniranijom "mačkicom" u teretani odmah bježi.


Mi ti možemo pomoći kao što smo pomogli stotinama žena koje su se našle u istoj situaciji kao i ti.

Šta čekaš? 

Piši nam direktno na messanger ili na naš Viber br.  

 060 355 6160  

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....

Dogovorit ćemo kognitivni i neobavezujući sastanak da vidimo kako možeš riješiti prepreke i organizaciju, da uneseš malo pokreta u svoj život i da postigneš rezultate koje želiš.


Ako odlučiš da bismo mi mogle biti rješenje za tvoje nelagode, 

Odvoji vrijeme koje si zaslužila!

Čekamo te!


Sutra ćemo se suočiti sa strahom od neuspjeha.

A čega se ti bojiš?

Šta te spriječava da počneš sebi činiti dobro?


Napiši nam to u komentarima ispod.  





Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost