×
Novosti
ŠTA APSOLUTNO NE SMIJEŠ RADITI KADA POČNEŠ... OTKRIJ 3 KORAKA DO USPJEHA!
Lifestyle Club

Dobro nam došao februar i s njim puno dobrih namjera.

Koliko si puta počela, kupila svu opremu, savršenu odjeću i nakon kratkog vremena odustala?

To je zato što kada počneš, obuzeta entuzijazmom, riskiraš napraviti neku kardinalnu grešku koja neizbježno vodi u propast.

Danas smo ovdje da ti otkrijemo neke tajne i prije svega stvari koje ne smiješ činiti kada odlučiš krenuti na putovanje promjene, kretanja, na koje još nisi navikla.

1. "Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko čovjek sam sebi!" 

rekao je MEHMED MEŠA SELIMOVIĆ

Ako nisi vježbala nekoliko godina, ne možeš početi s pretjerivanjem, a pod pretjerivanje mislimo na 3-4 puta sedmično ili čak razmišljati o vježbanju od 2 sata uzastopno.

Tvoje tijelo to ne bi podnijelo, ali bi se i um srušio i također bi bilo teško održati ga i uklopiti u svakodnevnu organizaciju porodičnih obaveza. 

Ko danas zapravo ima sve ovo vrijeme?

Ali čak i ako ga imaš, ne možeš početi s više od 2 puta sedmično, 40-50 minuta treninga, kako bi lagano navikla svoje tijelo na novu stvar.

Zamisli da se moraš naviknuti da izbacuješ kafe ako ih piješ 5 dnevno, ne možeš ih sve izbaciti odjednom, lakše ćeš izbaciti po jednu dnevno i tako dok ne dođeš do jedne dnevno.

2. VEĆA REDOVNOST MANJI INTENZITET.

Ovo pravilo neko nauči na teži način, kako u smislu treninga, tako i u smislu posla.

Mnoge žene treniraju puno jače i intenzivnije nego što bi trebale s rezultatom da svako malo su zaustavljene zbog fizičkih problema.

Kad nauče da umjesto toga zadrže malo niži intenzitet, dosta poboljšavaju svoju redovnost s rezultatom da budu u formi tokom cijele godine, a da više ne moraju stati.

Sad da ne pričamo o znanosti o treniranju jer ne želimo reći da intenzivni treninzi nisu dobri, naprotiv, odlični su kratki i intenzivni treninzi, ali ako kreneš danas, nakon dugog vremena neaktivnosti, nemoj.

Ako započneš s preintenzivnim treninzima, riskiraš da odmah upadneš u krizu, a da to ne podržiš, osloniš se na specijaliziranu instruktoricu koja će pripremiti plan treninga koji odgovara tvom trenutačnom stanju i potrebama.

Je li bolje ići u teretanu 3 puta mjesečno i ubijati se jakim treninzima ili to održavati dva puta sedmično kroz godinu, treninzima prilagođenim našem tijelu?

Čak i ako "uradiš sama", možda odlaskom na trčanje, nemoj odmah krenuti s trčanjem od 5 km, počni s brzim hodanjem, zatim izmijeni nekoliko minuta hodanja s nekoliko minuta trčanja dok ne završiš cijelu stazu u trku, ali uz postepno i po mogućnosti pridržavanje savjeta stručnjaka u sektoru.

3. NEMOJ VIŠE ODGAĐATI

Posljednji savjet koji ti želimo dati je da poduzmeš sve mjere opreza koje smo ti rekle, osiguraj da imaš odgovarajuću odjeću, posebno prave tene, prepusti se u ruke profesionalca i POČNI, počni sada.

Ako želiš, stojimo ti na raspolaganju, a kako bi nagradile tvoju želju da započneš, imamo iznenađenje za tebe, saznaj tako što ćeš nam poslati poruku direktno odavde.

Još se dvoumiš zašto bitrebala da se pokreneš baš sada?

Sada ili NIKADA jer izgovori postanu sve jači i jači. Ne postoji PRAVI momenat jer pravi momenat je upravo SADA!

Prijavi se na našu PROMOCIJU ZIMSKE KOREOGRAFIJE 6. februara na link ispod a mi ti obećavamo da ćeš sa svakog treninga izaći nasmijana i puna pozitivne energije.

                                      

Mi ti možemo pomoći da odvojiš vrijeme koje si zaslužila!

Giovanna

PS

Piši nam direktno na ovaj post i rado ćemo te upoznati i obaviti prvi razgovor sa tobom.

Napiši nam poruku na Viber br. 060 3556160 da dogovorimo termin.

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za narednu sedmicu.

Kako bismo mogle odvojiti kvalitetno vrijeme da se upoznamo, da pričamo i razumijemo koji je najbolji način da se odmah počneš osjećati dobro.

Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji  kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.  

                                         

Svaki početak je Novi početak! 

Živi najbolje što možeš! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost