×
Novosti
KAKO USTATI SRETNA, ENERGIČNA I RASPOLOŽENA SVAKO JUTRO!
Lifestyle Club

Ako se probudiš uvijek loše raspoložena, to je vjerojatno zato što nisi dobro spavala.

Mnoge žene misle da je odlika svog karaktera da ujutro ustaju "namrgođene" u fazonu "Ne pričaj sa mnom dok ne popijem svoju prvu jutarnju kafu pa zapalim eh tek onda..."

Ne mora značiti da si takva kakva jesi jer vrlo lahko može postojati pravi uzrok zbog toga napr.:

- da si premorena na kraju dana i jedva zaspeš

- da si stalno pod pritiskom zbog hiljadu problema

- da si neraspoložena ne samo ujutro nego i u toku dana jer stvari ne idu kako si zacrtala i sl. 

Koji god može biti uzrok znaj da nisi jedina.

Ukoliko počneš da obratiš pažnju na par sitnica vidjet ćeš  kako tvoja jutra neće više nikad biti takva siva i mračna nego sunčana i svjetla kako zaslužuješ.

Kao prvo podjelimo sa tobom nekoliko savjeta kako poboljšati kvalitet sna pa tek onda idemo redom.

1. Stvori rutinu: odredi fiksno vrijeme za odlazak u krevet i buđenje svaki dan, čak i vikendom to će pomoći tvom tijelu da stabilizira tvoj cirkadijalni ritam, koji reguliše san.

2. Stvori okruženje ugodno za spavanje: Pobrini se da tvoja spavaća soba bude tiha, tamna i prozračna. Koristi čepiće za uši, maske za oči ili  bilo šta da blokiraš sve šta ti može ometati san.

3. Izbjegavaj elektroničke uređaje: Isključi telefone, računala, tablete i televizore barem sat vremena prije spavanja. Plavo svjetlo koje emitiraju ovi uređaji može poremetiti san i ometati proizvodnju melatonina, hormona sna.

4. Uključi fizičku aktivnost: Vježbanje je važno za san, ali izbjegavaj to raditi preblizu spavanja. Poželjno je raditi u skladu sa svojim fizičkim stanjem uz obavezno konsultacije sa trenerom/trenericom koja te vodi.

5. Ograniči konzumaciju kofeina i alkohola: Kofein može imati stimulirajući učinak koji može ometati san, stoga ograniči konzumaciju kafe, čaja, čokolade i energetskih pića u popodnevnim i večernjim satima.

6. Vježbaj upravljanje stresom: Stres može ometati san. Pronađi načine da se opustiš i oslobodiš stresa prije spavanja. Možeš pokušati s meditacijom, toplom kupkom ili čitanjem opuštajuće knjige.

7. Ograniči dnevno drijemanje: ako ti se spava tokom dana, pokušaj izbjeći dugo drijemanje. 

8. Izbjegavaj jesti tešku hranu prije spavanja: Izbjegavaj teške ili začinjene obroke neposredno prije odlaska na spavanje. Preobilan obrok može izazvati probavne smetnje i otežati spavanje.

Slijedeći ove prakse i usvajajući pažljiv stav prema spavanju, moći ćeš poboljšati kvalitetu sna i svako se jutro probuditi 

svježa i pomlađena 

Raspoloženija

Produktivnija. 

Nedostatak odmora može ugroziti tvoju sposobnost koncentracije i učenja jer ima negativne učinke na pamćenje, a također ćeš griješiti i donositi loše odluke.

Poboljšat tvoj proces mršanja.

Pomaže ti da živiš duže.

Daje energiju za svakodnevne izazove


Pokušaj ići ranije spavati kako bi se probudila rano ujutro a obavezno posavjetuj se sa doktorom: Ako imaš stalne probleme sa spavanjem, moglo bi biti sigurno od pomoći. 

Prije nego što nespavanje bude pravi problem, probaj da promjeniš svoj stil života kao što su probale i uspjele stotine žena koje su se nama obratile.

Većina njih je odmah  nakon samo 2-3 sedmice primjetila znatne promjene. 

Poboljšale su san i kvalitet života i nastave dan danas da vode brigu o sebi i svojoj dobrobiti.

Ne vjeruj nam na riječ nego njima na linku ispod 

                              

Mi ti možemo pomoći ali trebaš ti prva htjeti!

Učini prvi korak i konaktiraj nas direktno na messangeru kako bi zakazale svoj prvi strateški sastanak u kojem ćemo pričati o tebi i tvojoj dobrobiti i naći najbolje rješenje.

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost