×
Novosti
OSJEĆAŠ LI SE IKADA TUŽNO I POTIŠTENO JER SI PODLEGLA NA DODATNI KEKS ILI KRIŠKU HLJEB? UBIJ OSJEĆAJ KRIVICE U 5 KORAKA
Lifestyle Club

Svaki put zagrizem zalogaj slatkog i automatski:

"Ne bih smijela ovo jest, ali šta ću! To je jače od mene i ne mogu odoliti! Kvit!"

Misliš da ti to služi  da "ti podigne" malo raspoloženje ali ustvari te pregazi još više kao žvaku na asvaltu.

Znaš vrlo dobro zašto i ne želimo ti to ponoviti jer možda znaš bolje od nas šta valja i ne valja ono što ne znaš je kako da prevaziđeš ovo stanje.

Pročitaj pažljivo ovu objavu do kraja kako bi saznala 5 koraka koje trebaš poduzeti, počevši odmah, kako bi prevladala osjećaj krivnje i pronašla miran i uravnotežen odnos s hranom i sama sa sobom. Na kraju te čeka i poklon koji će ti pomoći da naučiš kako uskladiti prehranu, kretanje i njegu sebe.

Osjećaj krivnje zbog hrane je u svakom slučaju emocija koju mnoge žene i djevojke doživljavaju u svakodnevnom životu i to je jedan od prvih problema zajedno sa blokadom da učine prvi korak u uvođenje fizičke aktivnosti u svoj život, s kojima se suočavaju mnoge žene koje odluče da se nama obrate.

Često nedostatak fizičke aktivnosti i osjećaj krivnje postaje uzrok neuspjeha na putu mršanja, jer potiču tugu i bijes koji se iskaljuje na hrani.

Sada ćemo ti ispričati svojih 5 praktičnih savjeta kako zauvijek da prevladaš osjećaj krivnje zbog hrane i vratiti se uravnoteženom odnosu s hranom i fizikom aktivnošću.

Svi su oni važni, a još je važnije da radiš na svakom od njih.


1) INFORMIŠI SE

Ovo je malo složeniji put, ali i najučinkovitiji. Početi se informirati šta zapravo je zdravo ili nezdravo u odnosu sa ishranom i koji je najbolji put da ukloniš ovaj stalni osjećaj. Sa izbalansiranom ishranom, uz fizičku aktivnost i sl.


2) ODABERI MENTORA

Identificiraj profesionalca, nutricionistu što promovira miran i spokojan pristup hrani. Obrati se teretanama i trenerima koji su spremni da saslušaju i pomognu da postepeno uvedeš fizičku aktvnost u svoj život. 

Pročitaj i slušaj iskustva žena koje su prije tebi imale isti odnos sa hranom i kretanjem pa su riješile. 


 3) ZAMIJENI STARA UVJERENJA NOVIM

Pokušaj iskoristiti svoj strah, razočaranje, sram u svoju korist.

Za obavljanje ovog posla potrebno je da stavljaš upitnik na tvoje uvjerenje

Šta uraditi?

Identificiraj uvjerenje zbog kojeg se osjećaš krivim: 

1 kriška kolača udebljat će me!

Postavi pitanje: hoću li se zbog 1 kriške torte stvarno udebljati?

Saznaj je li to slučaj kod tebe: informiši ili pitaj svog mentora. Otkrit ćeš zašto je nemoguće udebljati se nakon 1 kriške kolača i otkrit će zašto je tvoja percepcija "debljanja" pogrešna.

Zamijeni uvjerenje da dolazi od novih stvari koje si naučila: 1 kriška kolača neće učiniti da se udebljam.


4) DOPUSTI SEBI ČINITI GREŠKE

Život i sva njegova iskustva, kao i odnos koji imaš prema hrani i fizička aktivnost sastavljen je od uspjeha i neuspjeha.

Na primjer, ako ti je cilj smršati, ali si sklona pretjerati s određenim namirnicama i iskaljivati anksioznost na slatkišima, nećeš moći promijeniti preko noći kao da se ništa nije dogodilo.

Ako si odabrala da jedeš balansiranu ishranu, pošto često ti se dešava da kada ideš na bifee jedeš kontrolirano, pomiri se sa tim da nećeš se uvijek moći kontrolisati na SVIM bifeima!

Tjelesna aktivnost ti pomaže da nađeš ravnotežu bez obzira na greške i pomoći će ti na putu ka promjeni i istrajnost u tome.


5) TRENIRAJ SVIJEST O SVOM TIJELU I SEBI

Svijest je čarobni sastojak i savjet s kojim završavamo.

Svjesnost  znači biti prisutna sama sebi, svog tijela i njegovih osjeta iz trenutka u trenutak.

To znači osluškivanje tvojih signala gladi ili sitosti, energije ili umora u različito doba dana i kao odgovor na obroke ili određene situacije.

To znači naučiti prepoznati zbog čega se osjećaš dobro, a zbog čega ne.

Misliš li da je vrijeme da počneš konkretno graditi svoj wellness projekat?

Čini ti se da ima mnogo stvari o kojima trebaš razmišljati, situacije koje trebaš razmotriti i korake koje treba provesti? Razumijemo da nije lako učiniti sve sama.

Zato ti nudimo našu pomoć da zajedno počnemo redizajnirati tvoje blagostanje, počevši od tebe, tvojim nelagodama, željama, tvog životnog stila i tvojih jedinstvenih karakteristika!

Kao što je uspješno radila naša draga Lejla koja je sa nama od 2017. Disciplinovana i održava liniju. Nekad je spopadne lijenost ali zahvaljući ugrađenoj rutini uspjeva da odvaja vremena za sebe. Jede koliko hoće bez osjećaja krivice i uspjeva uravnotežiti sve od hrane do fizičke aktivnosti, od posla do privatnog vremena koje posvećuje sebi i svojim najdražim.

Ako želiš i ti da živiš i da se osjećaš bolje nego danas u 2024.godine. Sada je pravi momenat!


Piši putem Viber br. 060 3556160 da dogovorimo termin.

ŽELIM UČESTVOVATI U NOVOGODIŠNJOJ IGRI!

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za narednu sedmicu.


Kako bismo mogle odvojiti kvalitetno vrijeme da se upoznamo, da pričamo i razumijemo koji je najbolji način da se odmah počneš osjećati dobro.

Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje. 


Svaki početak je Novi početak!

Kreiraj svoju najbolju 2024. sada!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost