×
Novosti
KAKO PAMETNO BIRATI FITNESS ZA "NOVU SEZONU"
Lifestyle Club

- Citati sa stražnjicom u prvom planu 

- Raspored pun grupnih časova gdje pola ne razumiješ šta su i čemu služe 

- Slike prazne "bildaone" i sale sa natpisom: "Kreće nova sezona" 

Vidjela si ih milion puta ali te nijednom nije pokrenulo ili ti pomoglo da ostaneš redovna. 

Neće ti ni pomoći. Znaš li zašto? 

1. Zato što motivacija dođe i prođe i fitness klub koji ćeš tražiti i odabrati u septembru te treba naučiti strategiji i dati ti dobar plan kako bi ti pomogli da ugradiš zdrave navike a ne samo "daj pare i noga". Pa ti čitaj citate do sutra! Platila si i bacila pare na članarinu koju si koristila 2-3 puta. Opet! 

2. Imati pun raspored sa neshvatljivim imenima ne daje ti garanciju da ćeš biti redovna jer većina tih kurseva su izvan tvoje trenutne forme i napravljeni za tih 4-5 "fanova" koje su pretežno naprijed i lude za fitnessom ili trenerom. Znaj da one šefuju i diktiraju tempo.  Također ćeš misliti da imaš više mogućnosti, da ćeš se priključiti i postati redovna zbog toga što svaki dan imaš "nešto" što trebaš izbrisati iz glave jer to "nešto" ako nije planirano i napravljeno za tebe, isto kao da nema ništa. Ali to već znaš! 

3. Nada nije rješenje nego ti treba konkretan odgovor na tvoje nelagode i da počneš raditi na njima, sve jednu po jednu, polako i pametno. Obzirom da nisi završila DIF, ni bilo koji kurs za fitness trenera, bilo bi dobro da se obratiš odgovarajućim fitness trenericama koje su specijalizovane za žene i njihove nelagode. I to ne od jučer već neko izvijesno vrijeme. Improvizacija je glupa i opasna! 

Mali Reminder: Obzirom da također nećeš kupiti sprave koje se nalaze po klubovima nego ćeš raditi kod njih, neko bi ti trebao reći zašto i pokazati:  

- Kako 

- Koliko puta 

- Koja težina 

- Kada uraditi 

Ne jednom nego više puta ako je potrebno. 

Nemoj da ti pare oči sa najnovijim mašinama kao i novim lokacijama jer od toga nećeš dobiti ništa ukoliko ne postoji: 

- Asistentica koja će razgovarati sa tobom o tebi i tvojim nelagodama,  

- Trenerica koja će razmatrati cijelu tvoju situaciju: prethodnu i trenutnu  

- Ako ti klub ne daje nikakvu garanciju da ćeš moći koristiti svoju članarinu do kraja. 

Kada budeš potražila Fitness klub u septembru, imaj u vidu ove tačke i odaberi svjesno klub koji ti ne stoji iza čoška i koji te prevario hiljadu puta nego odaberi najadekvatniji klub za sebe i svoje potrebe. 

Sretno u novoj sezoni!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost