×
Novosti
NEZAHVALNA PRIČA
Lifestyle Club

"Zahvalnost je osjećaj prethodnog dana."

Poznati i cijenjeni advokat mi je to uvijek govorio.

Dogodilo se sigurno i tebi hiljadu puta, ali željela bih to podijeliti sa tobom jer pouka na kraju je vrlo simpatična...

Učiniti jako puno za nekoga ko se tek na kraju otkrije kakav je uistinu.

Prijateljica kojoj si pomogla da se izvuče iz neugodne situacije u kojoj više nije željela biti. Zahvaljujući tebi, riješila je mnoge probleme, pronašla mir na poslu i u porodici te stekla svijest i sigurnost koju nikada ranije nije imala.

Uvijek si ispravno postupala i uvijek si bila tu kada je imala bilo kakve poteškoće da je saslušaš, tješiš i posavjetuješ i dala si joj znatno više pažnje nego što inače posvećuješ najbližoj porodici ili prijateljima.

Odjednom se ona sama udalji... X razlog, nebitno.

Klasično, kada zahvalnosti nestane, otkriješ da su prve stvari koje je pokušala učiniti bile:

- Govoriti loše o tebi
- Blatiti tvoj ugled
- Negirati pomoć koju si joj pružila
- Lagati i optužiti tebe za nepostojeće činjenice
- Tračati te i družiti se sa drugom "prijateljicom" za koju već znaš da je ljubomorna na tebe.

Doživiš to kao pravi ubod nožem u leđa i toliko te boli da više nisi ista kao prije.

E, sad ti želim ispričati kratku, tužnu priču jer ih je u godinama rada u svijetu fitnessa bilo mnogo - kratkih i tužnih a daleko puno više dugih i sretnih priča. Ipak, ova je jedinstvena i moram ti je ispričati.

Članica svoje godišnje redovno članstvo završava dolaskom zadnjeg dana i preporučuje ga svojoj prijateljici koja također postaje članica.

Provjere zadovoljstva u kojima obje govore pozitivno o svojoj promjeni i poboljšanju.

Usluga uvijek pažljiva i spremna udovoljiti bilo kojoj vrsti zahtjeva i zadovoljiti sve potrebe i zahtjeve žene/djevojke koja ima poteškoća na fizičkom, pshičkom, organizacionom i finansijskom planu.

U određenom trenutku osjete želju za promjenom i eksperimentisanjem sa nečim drugim i do sada sve je okej.

U svojoj karijeri imala sam mnogo žena koje su počele ne znajući koja im je desna a koja lijeva noga, a onda su skočile na maratone, plivanje, skijanje itd. Uvijek sam bila sretna zbog njih i hvalila ih jer su zahvaljujući zajedničkom radu ponovo pronašle sebe i osjećale se slobodnim eksperimentisati sa drugim vidom aktivnosti. Super, ekstra, odlično!

Nema većeg uspjeha i ponosa za ličnog trenera nego probuditi ljubav klijentice prema bilo kojoj vrsti fizičke aktivnosti. Vjeruj mi da je tako.

Također sam imala klijentice kako kao lična trenerica, tako i kao vlasnica ženskog fitness kluba, koje su iz ovog ili onog razloga imale druge vrste poteškoća i udaljile su se od teretane.

Razni razlozi:

- Radni/porodični transferi
- Ekonomski
- Zdravlje
- itd.

Sve normala.

Članicama koje više nisu mogle posjećivati naš klub uvijek želimo sve najbolje i želimo da nastave sa aktivnostima i odvajanjem vremena za sebe.

Ali kada je zahvalanost ovakva kao što je gore opisana prema našim članicama, ekipi i meni, onda stanite svi!

Sada se mi kao firma tome smijemo. Ali uvijek me više nasmije onaj ko prijateljicu ili konkurenciju ne shvata pa se u kuću ubacuje lažljiva, zlobna i poremećena osoba koja je nekorektna do srži.

Uvijek je tako bilo i uvijek će tako biti.

Nauči umijeće kretanja naprijed i dalje, umijeće dobrog postupanja prema budućim prijateljicama, kao mi sa našim članicama i saradnicama, nadajući se da će biti drugačije.

Neka greške ne tako lijepih osoba nikada ne padnu na one koji dolaze poslije njih.

I pokušaj se, ako možeš, ne osjećati previše pametno, stavljajući g***a u kuću, pogrešno ih zamijenivši za čokoladu.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost