×
Novosti
RECI SEBI VIŠE "DA" A DRUGIMA "NE"!
Lifestyle Club

Najsnažniji i najjednostavniji model rasta u ovih pet tačaka:

1. Samo počni, dosta je više

2. Ne pitaj se da li ti se da ili ne da

3. Započni. Kraj. Ne traži previše od sebe.

4. Nastavi tako dok ne poželiš još više vremena posvetiti sebi. To je trenutak kada si postala dovoljno svjesna da ti je dobro i da trebaš bolje organizovati svoje vrijeme prema svojim prioritetima. Zahtijevaj svoje vrijeme, ti si prioritet.

5. Do tada, nastavi sa djelovanjem i usavršavanjem sebe.

Uvijek sam to radila u svim svojim projektima, ali ovaj model rasta prikladan je za svaku ženu koja radi ili ne radi.

Svakako vrijedi za žene koje žele izaći iz "pat" pozicije u kojoj se nalaze i biti autonomne u odlučivanju o vlastitoj sudbini i neovisne o potrebama partnera, roditelja, djece i poznanika, a odnosi se također i na sve žene koje više ne žele osjećati krivicu što su malo razmislile o sebi i odlučile staviti tačku na ovu situaciju te na sve one žene koje više ne mogu "nositi na leđima" sve probleme na svijetu i svemiru a da bi na kraju dana niti hvala čule, kao da je sve to uzeto zdravo za gotovo.

S druge strane, ne odnosi se na žene koje se uvijek bilo kome žale i kukaju poznanicima ili nepoznanicima, na one koje kritikuju a ne vide svoju situaciju i predstavljaju sebe kao da sve znaju i kao da su najpametnije, kao da su "vrhovni suci" koji sa svojim zloćudnim i lošim namjerama presude; ne vrijedi za žene koje bojkotuju druge žene jer u tuđem uspjehu vide vlastiti neuspjeh i ne odnosi se na one žene koje misle da sve znaju a nisu završile nikakve kurseve ili fakultete u fitness sektoru a glume velike trenerice na društvenim mrežama, ignorišući i omalovažavajući one koje više znaju od njih samo zato što imaju lijepu fizičku građu. One su smiješne, ali i nekorektne, a u nekim slučajevima čak i jadne kada žele biti plaćene za stvari koje su pročitale tu i tamo u knjigama ili vidjele druge kako rade.

Nemoj se osvrtati na njih, već počni raditi na sebi, ne kako bi postigla isklesanu fizičku figuru kao kip, već kako bi poboljšala svoje zdravlje, svoje raspoloženje i imala više samopouzdanja. Unapređenje fizičke figure i fizička forma bit će ugodna posljedica vremena koje si posvetila sebi. Svejedno mi je da li ti treba puno ili malo vremena, da li te je strah ili ne, ako imaš bilo koju neugodnost, samo počni i reci: "Dosta sa kompleksima i raznim izgovorima".

Između ostalog, čega se bojiš?

Da se osjećaš bolje nego danas? Poduzmi akciju. Kraj. Doći će vrijeme kada ćeš početi osjećati dobrobite fizičke aktivnosti i osjećat ćeš se bolje mentalno i fizički. Bila si dobra kada si ustalila naviku kretanja u svakodnevnom životu, a ne kada si sa improviziranim dijetama i iscrpljujućim i opasnim vježbama u kratkom vremenskom periodu izgubila 30kg, ali i dalje kada bi se pogledala u ogledalo mislila da si debela, ili kada si krenula prečicama sa preparatima i tabletama koje će ti narušiti fizičko zdravlje i osjećat ćeš se užasno ako ih ne piješ jer to uzrokuje ovisnost.

Uzimati vrijeme za sebe nije samo čin koji duguješ sama sebi, već je i pokazitelj tvog:

1. Indeksa inteligencije

2. Njege o sebi

Ali to je prije svega čin poštovanja koji će ti sigurno donijeti zdravlje i sreću od koje ćeš imati koristi, ne samo za sebe nego i za voljene osobe oko sebe.

Ako ti ne poštuješ sebe, zašto bi drugi?

Osmijeh i smirenost nasuprot vriske i konstantne nervoze.

Također možeš pretvoriti svoju pozitivnu energiju i primjer poput "atomskog pojačivača" kako bi poboljšala kvalitetu svog života i povećala svoju produktivnost kod kuće i na radnom mjestu.

Nauči se osloboditi svih predrasuda i ogovaranja i reci sebi više DA, a drugima više NE.

Budi slobodna i djeluj. Rasti ćeš brže nego ikada.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost