×
Novosti
5 AKCIJA ZA POBOLJŠANJE SVOG GODIŠNJEG ODMORA
Lifestyle Club

Već smo razgovarale o tome ali pošto je danas drugi dan praznika i ispred tebe je još nekoliko dana odmora, želimo da ih iskoristiš na najbolji način :)


Danas imaš više vremena te je zbog toga možda pravo vrijeme za promjenu i pokretanje novih navika.


Ne odgađaj za septembar, nadajući se da ćeš implementirati sve svoje dobre namjere i promijeniti svoj život, učini to sada, sa 5 jednostavnih akcija.


1. Kreći se svaki dan


Započni dan s fizičkom aktivnošću. Nešto jednostavno poput brzog hoda i pokušaj to raditi prvo u danu, svaki dan.

To ima sinenergetske efekte na tvoje tijelo, um i ponašanje. 

To pomaže tvom tijelu da ubrza metabolizam te potiče oporavak više razine kondicije. 

Na mentalnom nivou oslobađa neuro-predajnike poput dopamina, povećava percepciju blagostanja i ispunjenosti. 
U konačnici, s gledišta ponašanja, prva dva efekta prevode se u progresivan nestanak otpora prema sportu ili sklonosti ka ljenosti.


2. Obrati više pažnje na ono što jedeš


Ljeto je idealno vrijeme za treniranje same sebe da jedeš što manje a bolje. 
S jedne strane, u stvari, veliko prisustvo povrća i voća ti omogućava da se držiš podalje od kaloričnije hrane. 

S druge strane, veća raspoloživost vremena pomaže ti da posvetiš više pažnje onome što jedeš. Izbjegavaj pretvaranje praznika u kontinuitet između ručka i večere.

3. Meditiraj 10 minuta dnevno


Bez obzira jesi li na plaži ili na planini, pejzaž je savršen za početak meditacije ili jednostavno da provedeš nekoliko minuta u tišini i sama sa sobom. Plaža rano ujutro, na primjer, nakon šetnje, savršeno je mjesto za sjedenje i harmoniju s okolinom. Isto tako, stijena u tvojoj omiljenoj šumi djeluje vrlo dobro. Ako nisi navikla da meditiraš, postavi sebi prvih nekoliko dana samo da provedeš 10 minuta, a da ne radiš ništa osim disanja.


4. Napiši dnevnik


Dnevnik može biti sjajan saveznik na putu promjene i praznik je sjajno vrijeme da se počne pisati dnevnik a danas imamo i mobilne aplikacije poput "myfitnesspal" koje su od velike pomoći. 

Počni od dojmova o tvom odmoru i pokušaj se fokusirati na emocionalna stanja u kojima živiš.

Vremenom će dnevnik postati savršen alat za planiranje potrebne strategije za nastavak puta poboljšanja nakon povratka s odmora. Korisna tehnika je jasno predvidjeti prepreke na koje ćeš naići kako bi ih neutralizirala.


5. Ukloni televiziju i socijalne mreže i ubaci trening


Danas smo svi više ili manje svjesno bombardirani stimulansima svih vrsta: informativnim emisijama, porukama, telefonskim pozivima i web stranicama. To je samo nekoliko primjera faktora koji upadaju u naš um generirajući distrakciju i tjeskobu. 

Neki od tih podražaja su neizbježni, dok su drugi prihvaćeni jer djeluju kao mehanizmi bijega i kompenzacije. To se posebno odnosi na beskrajne oblike "zabave". 

Ako s vremena na vrijeme uživaš u njima, redovno korištenje ipak može popuniti značajan dio tvog vremena. 

Za vrijeme odmora ostavi televiziju i drastično smanji upotrebu interneta i razmisli zašto ne naučiš nešto što ti može biti korisno i što si uvijek odlagala. 

Najbolje je pročitati dobru knjigu i obogatiti svoju kulturu i svoje znanje.

Ljetni odmori mogu se koristiti za razmišljanje ni o čemu ili za razmišljanje, planiranje i započinjanje vlastitog puta promjene.


Kao i uvijek, izbor je tvoj.


Mi sutra radimo tako da ukoliko si u gradu i želiš saznati više o tome kako početi i posvetiti vrijeme koje si zaslužila, piši nam na viber br.  060 355 6160  

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....


Dogovorit ćemo kognitivni i neobavezujući sastanak da vidimo kako možeš riješiti prepreke i organizaciju, da uneseš malo pokreta u svoj život i da postigneš rezultate koje želiš.


Vidimo se za tvoju pravu promjenu!

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost