×
Novosti
SCROLL AND UNFOLLOW
Lifestyle Club

"Preduge su ti objave, trebala bi manje pisati jer ne mogu da čitam onoliko"

Zagrizla sam za jezik da ne odgovorim: "Pišem koliko god hoću, šta god hoću i ako si ti navikla da pročitaš post na Twitteru ili, još gore, da samo gledaš slikice i reelse na Facebooku i Instagramu ko "figurice", to nije moj problem nego tvoj. Razgovarat ćemo o tome kad naučiš čitati i shvatiti poruke koje stoje iza toga."

No međutim, godine su me naučile pametnije, kao i onu priču zvanu: “Broji do 10, diši pa onda reci šta trebaš”, što mi je "fakat" pomoglo, samo sam je malo preoblikovala.. 

Rekoh: "U pravu si, ti samo skrolaj dolje, imaš onda sigurno "na kamari" slike od zgodnih, mladih djevojaka koje ti pokazuju kako se dobro uvijaju i rade ekstremne vježbe obavezno u topiću i uskim tajicama... Pa onda imaš one koje se šminkaju, kao da su krenule na party, kao da modelišu... Pa onda ako ti sutradan ponovo ja izađem na feed, imaš gore sa desne strane 3 tačke i samo klikni unfollow."

Zastade i malo spusti pogled... Sigurno razmišlja o onome što sam rekla... Tišina.

Doduše ne znam šta će raditi, niti me iskreno zanima, ne pišem za like i srce... Pišem da me upoznaš, da vidiš imamo li mi nešto zajedničko, da li moje iskustvo u tome (preko 28 godine rada) može biti korisno za tebe kao što je bilo korisno stotinama žena kojima sam pomogla u svojoj karijeri, lično kad sam bila trenerica i kao Fitness manager u svom klubu zahvaljujući radu i podršci mog tima koji nastavlja na terenu da prati koncept i misiju našeg kluba.

Vjeruj mi da to ne rade zato što sam ja "šefica" ili zato što je tako naređeno i opis njihovog posla nego zato što i one razmišljaju u istom pravcu kao i ja. One koje se ne vide u tome i ne žele uistinu pomoći drugim ženama, što se mene tiče mogu ići, u klubu imamo klizna vrata pa ne moram ni otvarati. Mogu te naučiti posao ali da budeš otvorena, iskrena, velikodušna i vaspitana – to stvarno ne mogu jer to dolazi iz tvoje naravi i kućnog odgoja.



Uslužna smo djelatnost i stavljamo ti na uslugu našu profesionalnost, naše iskustvo i na raspolaganju smo da učinimo da se osjećaš bolje nego što se danas osjećaš. 


Ne moraš mi vjerovati na riječ nego idi na naš page i slobodno pročitaj recenzije i poruke koje nam naše članice pišu i sve će ti biti jasno kao dan. 

U 2019. godini sam odlučila sa kim želim da radim i ženama koje želim da podržavam u njihovom putu ka promjeni tako da na isti način od kada sam odlučila da prekinem moju tišinu sam odlučila i za koga pišem.

Ne pišem za žene:

- Kojima tekst od 2-3 min čitanja predstavlja problem

- Koje ne zanima promjena nego ih zanima samo da žale same sebe

- Koje znaju samo da kritikuju druge a njihove frustracije i nezadovoljstvo prebacuju na svoje kolege, na svoje partnere i na svoju djecu 

- Koje samo gledaju slike da bi se motivisale


Naprotiv, pišem za žene: 

- Koje su inteligentne i pametne i vole da čitaju i da razmjenjuju mišljenja

- Koje žele da promijene stvari koje nisu u redu i istraže šta bi to moglo biti rješenje za njih i njihovu situaciju i ko bi mogao u tome pomoći

- Koje shvataju da je motivacija prolazna a stvaranje dobre navike je ključni faktor uspjeha.


Takve su i naše članice koje trenutno posjećuju Lifestyle Club... Došle su do nas  jer su pročitale u našim objavama:


- Drugačiji pristup

- Moguća rješenja za njihove nelagode

- Sigurnu podršku

- Poštovanje


Ne želim da svako pročita šta imam za reći, kao što ne želim da svaka žena posjeti naš klub jer ako nisi u stanju da vidiš razliku, ako nisi svjesna da od tebe zavisi promjena, ako ne želiš imati vremena za sebe, da prihvatiš pomoć i da uložiš u sebe onda ti stvarno ne možemo pomoći.


Nama je stalo do tebe, je li tebi stalo do sebe?


Ako ne onda šta reći:

Scroll and unfollow :)



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost