×
Novosti
ŽENE I MOTORI
Lifestyle Club

Imati 36 godina i ne osjetiti ih...

Ne ja, nego motor... To je Honda Transalp 1987!

Prije neki dan zovem mog prijatelja Vita koji mi pomaže da održavam imanje, gdje imam masline i badem koji sam naslijedila od oca.

Pozvala sam ga da idemo vidjeti kakva je situacija za oranje zemlje i kad ćemo se dogovoriti... Kad me on pita hoćemo li na motor...

Rekoh, hoću, što da ne?

Idemo mi i on meni objašnjava kako je taj motor odličan, kako on ima projekat da zamijeni neke dijelove, kako mu je odličan za takve stvari pogotovo za neasfaltirane ulice...

I između jedne i druge rupe,  zvuka motora i vjetra na licu, došla mi je ova zamisao u glavu...

Sa ovim motorom jedan je čovjek kružio oko svijeta 40.000 km i obišao nikad ranije posjećenih 13 zemalja a ovaj motor, isto godište (1987.), kada se to desilo bio je star već 20 godina. Kvaliteta izrade komponenti i pouzdanost motocikla mjeri se u trenutku kada je podvrgnut velikom opterećenju i sigurno pomisliš da takvu avanturu treba planirati i dobro se pripremiti. Međutim, nije bilo tako jednostavno. Cestovni i klimatski uvjeti putovanja oko svijeta stavljaju svaki mm² Transalpa pod izazov ali čovjek tvrdi:

"Lično se nikada nisam potrudio raspitati se koliko se često događaju određeni veći kvarovi poput zamjene ECU-a i regulatora. Dovoljno mi je bilo znati da će na ovaj ili onaj način rezervni dio biti dostupan (na licu mjesta ili na internetu) i da će, jednom kad instaliraju, motor ponovo krenuti kao da se ništa nije dogodilo.

Mora se reći, kad mi se pokvario motor, dogodile su mi se najljepše stvari koje mi je to putovanje moglo donijeti."

Dobro, sad zatvori oči i zamisli da si krenula na jednu novu avanturu, ne oko svijeta nego oko sebe, avanturu sa preko hiljadu prepreka, avanturu koja je svakodnevna a ne preko 13 zemlja, "pješke" a ne na motoru, da otkriješ sve benefite fizičke aktivnosti:  

- ne mora biti sve potaman i isplanirano do zadnje sitnice i detalja 

- ne moraš imati najskuplju opremu

- ne moraš se opterećivati sa "cestovnim i klimatskim" uslovima koji ne ovise o tebi

Ali trebaš znati da u bilo kojem momentu možeš imati podršku, savjet i adekvatnu strategiju koju kada "instaliraš" u svojoj glavi moći ćeš ponovo krenuti kao da se ništa nije dogodilo... kao što se desilo mnogim ženama kojima smo pomogle u našem poslu.

A šta ako se dešavaju nepredviđene stvari?

Kada se budu desile, tada ćeš se brinuti za to ali do tada je bitno da razmišljaš i  radiš na sadašnjosti i sigurnosti postojećih, nego na projekciji šta bi se moglo desiti ako...

"Caka" je da uživaš u tome i prihvatiš to kao dio avanture!

Ponekad se najljepše stvari dogode baš tada jer pobijediš izazove koje ti okolnost stvara, dozvole ti da rasteš na ličnom planu i da živiš život koji zaslužuješ!

Slobodna!

Budi svoja i svijet će se prilagoditi!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost