×
Novosti
BITKA ZA TVOJ NOVI POČETAK JE IZGUBLJENA U STARTU
Lifestyle Club

Kada dolaziš u teretanu da tražiš informacije uistinu želiš da se promijeniš.

Obično dugo razmišljaš o prvom koraku jer savršeno dobro znaš da ćeš morati promijeniti svoje navike i organizaciju u nadi za mogućim budućim rješenjem.

Mogu zamisliti koliko sve to stvara za tebe intenzivne emocije potaknute sumnjama, strahovima, neizvjesnostima i prošlim iskustvima koja nisu bila baš ugodna i prijatna.


Onda mogu zamisliti i kako bi se mogla osjećati u trenutku kad pređeš prag teretane.


Jedan od razloga koji je odredio najveći broj promašaja, ne tvojih nego od kluba koji si posjetila sa tradicionalnim pristupom, je upravo na samom početku.


Izbjegavanje uzimanja u obzir tvog emocionalnog stanja i kompletno ignorisanje od strane osoblja ispred tebe na to koje su tvoje realne potrebe i šta te je danas dovelo u klub i koliko je to bitno za tebe da bi odredilo tvoj prvi razlog za odustajanje.


Pretežno osoblje na front desku koje bi te trebalo dočekati sa osmijehom, ljubaznošću i bržinošću je totalno nezainteresovano, niti te pogledaju, niti te pozdravljaju niti obrate pažnju na tebe dok se ti prva ne obratiš njima, pa sa pogledom ispod obrva tipa "ko si ti i što si došla" bezvoljno ustaju (pojedine ni to) daju ti dva letka sa šarenim bojama sa imenima kurseva koji su za tebe totalna nepoznanica i cjenovnik još šareniji i nerazumljiviji sa milion kombinacija koje ni one same ne znaju, upute te na prvi kurs za koji one misle da je popularniji i to je to... pa se ti snađi.


Ne vjerujem da ti front desk može preporučiti program vježbanja ili grupne časove koje trebaš posjetiti jer prvo nisu fitness trenerice a drugo ne znaju ništa o tebi:

- koji je razlog zbog čega bi se aktivirala 

- koje je tvoje trenutno fizičko stanje

- koju nelagodu bi željela da ukloniš

 

Nisu fitness trenerice, nisu studirale za to i ne mogu imati pojma o tome.

Nisu ni one krive nego su krivi klubovi koji ih postave tamo, daju im ta dva letka, daju milion stvari da rade koje nisu u opisu tog posla ili ne rade ništa, ne zato što ne žele nego zato što im nisu date jasne upute i način rada koji trebaju da prate, i dešava se ono što se dešava.

Ili je na telefonu, ili koketira sa trenerom ili trača sa članicama o drugim članicama...


Bježi daleko ako ti se desi ovaj scenerij i još dalje ako ti je trener na recepciji. Bacat ćeš pare ponovo!

Eh sada zbog onoga gore navedenog ti ispaštaš jer nisi primljena na adekvatan način, nisi uvođena na pravilan način niti možeš imati nadu ukoliko nisi nikad vježbala ili vježbaš povremeno da se snađeš odmah na početku.


Normalo da si zbunjena, normalno je da si nesigurna i da na kraju ovoga samo izađeš... "razmislit ću" i sljedeći korak je da odgađaš ponovo. Rupa u vodi!


Nisi ti kriva zbog ovoga...


To dokazuje činjenica da u tradicionalnim fitness centrima prate stare krute metode koje misle da bi uvijek trebale funkcionisati sa svima.


Mehanizam je otprilike ovakav:

Pričaju,

Objašnjavaju,

Pokažu teretanu,

Ugrabe malo tvog  "jeste, jeste",

Pokažu pogodnost ljetnog popusta (nema veze ako to naudi članicama koje su prije ovog popusta platile im punu cijenu... razmisli samo da ćeš sutradan ti biti na njihovom mjestu pa će ti sve biti jasno, da li bi voljela surađivati tako ili ne) 

Dat ćeš možda svoj novac


Ovaj mehanizam funkcioniše s pojedincima jer polaze od pogrešne pretpostavke.


U stvarnosti su izbori ženama 100% emocionalni i pojačani potrebom za velikom promjenom životnih navika i cijeli naš sistem je okrenut prema tome jer znamo, moj tim i ja, koliko ti je teško odvajati vrijeme za sebe kroz kretanje.


Žestoko se varaju svi koji misle da uđeš u fitness klub samo da bi ti stomak bio ravan, da bi ti se podigla stražnjica, da bi smršala jer ima puno toga što se krije iza toga i mnogi drugi razlozi koje nekad i sama ne znaš u potpunosti dok ne razgovaraš sa stručnim i odgovornim profesionalcima.

 

Ono što svaka žena, kao ti i ja, traže je dobrodošlica, slušanje i pomoć da se promijeni tako što će se osjećati opušteno.


Umjesto toga, tradicionalni fitness samo čini da se trener i sekretarice osjećaju opušteno:

oni jako dobro objašnjavaju usluge teretane, apsolutno su u stanju ilustrirati prednosti koje ćeš imati, na kraju tour-a sigurni su da je sve savršeno rečeno, ali…


…ali ne primjećuju da ti malo pričaš, probude u tebi još milion opravdanih prigovora,  zahvališ se, kažeš ono klasično "Razmislit ću" i izađeš a oni misle da si ti "glupača".


 Ti se osjećaš kao puki promatrač izvedbe i nastojiš se povući, nema interakcije sa njima, braniš se, ne razumiju ili ne žele razumjeti šta im govoriš.


Bitka za tvoj novi početak izgubljena je u startu jer se nije igralo na tvom terenu potreba i emocija već na polju objektivne informacije o teretani i njihove arogantnosti i površnosti.


Ako zaista želiš stvarno početi put ka promjeni moraš tražiti fitness klub koji ima drugačiji stav i drugačiji pristup prema tebi.


Ti si ta koja se treba osjećati dobro, opušteno, lagodno i slobodno izraziti svoje osjećaje, strahove i očekivanja jer mi mislimo da ćeš nam samo na taj način omogućiti da radimo dobro naš posao, da pronađemo zajedničko rješenje i napravimo najbolji put koji će savršeno odgovarati tvojim potrebama. 


To je moj posao i vizija i misija cijelog tima Lifestyle Cluba.


Danas se možemo pohvaliti stotinama žena kojima smo pomogle da odvoje vrijeme za sebe, da ugrade zdrave navike, da uklonimo njihove nelagode ne pričajući o spravama i protein barovima nego gradeći odnos sa njima otpočetka.


Izgradnja povjerenja povećava učinkovitost našeg rada sa tobom a stvaranje odnosa povjerenja koji se vremenom konsolidira postaje naša tajna za tvoj i naš uspijeh.


 I za kraj : Hvala ti!

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost