×
Novosti
NE KRENEŠ LI VJEŽBATI MRZIT ĆEŠ SE KADA DOĐE LJETO
Lifestyle Club

Sutra i idući ponedjeljak uvijek dođe brže nego što mislimo, zato je krajnje vrijeme da se pokreneš – odmah! 

Brojevi na vagi i opći nedostatak energije već su odavno rekli svoje, ali još uvijek tražiš znak s neba kako bi se pokrenula? 

Mi ga nemamo, a sumnjamo u to da ćeš ga tako brzo dočekati, zato su zadnji dani proljeća pravo vrijeme da se pokreneš.


Kako početi?


Početi je jednostavno ako znaš kako.

Ako ne znaš onda to može bit stvarno izazovno i najvjerovatnije će biti najteža stvar koju si u posljednje vrijeme morala pokrenuti.

Bez obzira voliš li fizičku aktivnost ili si zamrznula zbog prethodnog iskustva vrlo dobro znaš da ti je potrebno 

- kako se ne bi zadisala kad se popneš stepenicama, 

- da bi bila raspoloženija sa svojim partnerom i djecom, 

- da bi se osjećala samopouzdano, 

- da bi mogla bolje spavati, 

- da izbaciš stres...

Sigurno si od drugih žena koje poznaješ i drugarica (koje su tek krenule da vježbaju) češće čula kako im je mrsko ići na treninge, kako ih je trenerica slomila, da ne mogu sjesti od bolova ili ne mogu podići olovku možda si i ti već imala to neugodno iskustvo u prošlosti i zato se baš dvoumiš hoćeš li krenuti ili ne....

Znaj da ne mora tako da bude, nije normalno.

Znaj da bolovi dan poslije trening nisu znak da si radila nego da si se preforsirala i radila nešto što nije bilo u skladu sa tvojim trenutnim fizičkim stanjem. 

To su samo pojedini razlozi zbog kojih žene ne vole vježbati i imaju drugačiji pristup. Da se samo pokreneš, da ostaneš doslijedna svojoj odluci uživala bi u vremenu koje provedeš u fitness klubu i posvetiš sebi.  

Trebaš samo da se pokreneš i savladaš početnu nelagodu, pa će vježbanje u tren oka postati normalni dio dana a mi ti možemo pomoći sa našom jedinstvenom metodom osmišljenom samo za tebe kao ženu.


Kako su do toga došle ostale? 

Polako i postepeno.  


Imaš sasvim dovoljno vremena i opcija da dođeš u bolju formu, do ljepšeg tijela i do odgovarajućeg samopauzdanja i raspoloženja za pokazivanje na plaži i uživanje u godišnjem odmoru, šta god vam je prioritet. 

Na raspolaganju je široka lepeza programa i kurseva koje ti trenerica na prvom sastanku može preporučiti.

Trening kao što je VITKA I ZATEGNUTA i ŽENA U FORMI dva puta sedmično sa danom odmora između trebalo bi biti sasvim dovoljno za dobar početak.

No, ako je kardio jedino što radiš kako bi smršala, pripazi na činjenicu da se tvoje tijelo s vremenom prilagođava, pa je teže izgubiti istu količinu kalorija nakon što ste već u treningu, nego što je to bilo na početku. 

Tada je potrebno smanjiti unos kalorija ili povećati i promijeniti opterećenje kako bi „natjerala“ tijelo na novu prilagodbu. Za to je idealan trening PUMP.

Ako redovno koristiš trening kao izduvni ventil na terminima ZDRAVA LEĐA, lakše ćeš se nositi i sa stresom, koji postaje sve veći ubica zdravog života u današnje vrijeme. 

Studija koja je proučavala korelaciju spavanja i vježbanja pokazala je ženama kojima je prije uvođenja ove aktivnosti u život trebalo u prosjeku 38 minuta da utonu u san, nakon treninga zaspali bi za otprilike 17 minuta. Taj je san bio kvalitetniji i u prosjeku sat vremena duži nego prije. 

Koji god razlog odabrala da se pokreneš, sada je pravo vrijeme da učiniš prvi korak!

Ne znaš kako pristupiti prema tome i odakle krenuti?

Započni sa STRATEŠKIM SAVJETOVANJEM s jednom od naših asistentica


->  analiza trenutnog stanja
->  procjena dosadašnjih iskustava
->  razumijevanje trenutnih tegoba i nelagoda
->  jasan i konkretan lični akcijski plan
Odavde su krenule sve naše članice koje su danas razbile strahove, otklonile nelagode, smanjile bolove, izgubile višak kilograma i vratile kontrolu nad svojim životom.


Ne vjeruj nam na riječ nego pogledaj sve ove žene koje su napisale stotine recenzija i pohvala  i koje su promijenile iz korijena svoj život.

Učini prvi korak i piši nam na messanger ili pošalji nam poruku na Viber br. 060 355 61 60 da dogovorimo prvi kognitivni sastanak bez obaveze.


ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....


I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sastanak sa tobom za narednu sedmicu, kako bismo mogle odvojiti kvalitetno vrijeme da se upoznamo, da pričamo i da razumijemo koji je najbolji način da se odmah počneš osjećati dobro.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost