×
Novosti
"Bukvalno od teorije do prakse!” - UTISCI SA EDUKATIVNOG DOGAĐAJA LIFESTYLE KLUBA "KAKO POBIJEDITI LIJENOST I IZGOVORE"
Lifestyle Club

Mi smo još pod dojmom, a ti?


U nastavku ćemo ti prenijeti dio fantastične atmosfere!



Jučer smo imali jako zanimljiv i inspirativan momenat za sebe. 

Tema „LIJENOST“ je uvijek škakljiva, posebna i interesantna tema. 

Ne postoji žena koja nije osjetila makar u jednom trenutku u životu taj osjećaj nemoćnosti i da nije sebi rekla "da mi je ništa ne radit, kasnije ću, sutra ću... od ponedjeljka..." bez obzira na godine i stil života.

Armina Čerkić, dipl. psiholog porodično sistemski terapeut, ICI Životni trener (LifeCoach),Generalni sekretar Saveza psihoterapeuta u BIH) nakon što je podijelila vlastito iskustvo u vježbanju sa Giovannom pozvale je i druge žene da sjednu jedna ispred druge i razmijene svoja iskustva . Nakon toga Armina saslušala je sve žene koje su podijelile svoje životno iskustvo i to je bio fantastično emotivan momenat koji nas je duboko potaknuo. Na tabli je izdvojila glavne pokretače koji su uticali na njihov početak i nastavak bavljenja fizičkom aktivnošću. 

Direktorica LifestyleCluba Giovanna Paparella, temeljno je prošla kroz sve što se treba znati vezano za razloge zbog kojih ne uspijevaš da se pokreneš i budeš doslijedna u svojim namjerama, lijenost je stav, a ne odlika tvog karaktera, kako ne prepustiti izgovore da te blokiraju i najvažnije od svega kako prepoznati i prevazići teške trenutke vezane za neodoljivu želju za neaktivnost. 

Dok smo poslije uživale slušajući personalnu trenericu Sanitu koja nam je dala 9 zlatnih savjeta kako ostati ustrajna te nakon toga nas je uvela u magični svijet našeg najpopularnijeg programa „VITKA I ZATEGNUTA“ u klubu i novitet u Express formatu koji će biti dostupan već naredne sedmice.... Jednostavni pokreti koji te stvarno mogu pokrenuti i ugraditi naviku i ljubav prema vježbanju.

"Bukvalno od teorije do prakse!” 

Personalna trenerica Sanita i direktorica programa “VITKA I ZATEGNUTA”, pričala nam je kako je ovaj trening koncipiran i sve benefite koje nosi sa sobom redovna posjećenost ovog vrlo efikasnog treninga. 

Predivna atmosfera i efikasni pokreti novog programa na svom prvom izdanju sve nas je očarala.

Nije normalno imati manjak energije i nedostatak volje i ukoliko se ne učini ništa po tom pitanju može se jedino pogoršati situacija, toliko da se onda trebaš obratiti stručnjaku ili doktoru i piti lijekove.

Odluka kako želiš da pristupiš prema tome je tvoja i ovaj edukativni događaj fokusirao se upravo na znanje. 

Šta god odlučiš, ili ne odlučiš, zahtijeva da budeš svjesna u čemu je problem i šta se može desiti ukoliko ne preuzmeš nešto da radiš po tom pitanju. 

Nada nije rješenje i zavući glavu pod pijesak nije najbolja strategija za tvoju budućnost.


Tokom događaja postavljena su vrlo interesantna pitanja zbog kojih se svaka žena često zapita i drago nam je da smo uspjele dati konačan odgovor na sve dvoumice koje si do sada imala i koje su te blokirale prema putu ka sreći i dobrobiti.

Nakon događaja i urađenih vježbi rekla si nam da su ti se jako svidjele i čule smo mnogo oduševljenih komentara:

  •         Lijepo iznenađenje. Pozitivni utisci, kako fizički tako i psihički. Osvježavajuće je van treninga komunicirati u vezi stvari vezanih za psihičko zdravlje. Jako sam iznenađena.
  • .       Lijepo i pozitivna atmosfera. Upoznavanje sa novim ljudima i novom koreografijom, definitivno ću ponovno doći.
  • .       Sviđa mi se novi koncept vježbi, uživala sam, bilo je divno.
  •      Trening je zanimljiv i dinamičan, bilo mi je jako interesantno. Vjerujem da ću ovaj put uspjeti dolaziti redovno na trening „VITKA I ZATEGNUTA“
  • .      Trenerice super kao i obično i trening me vratio u ponovno znojenje, samo dok sve vježbe savladam.
  •      Trening je interesantan, super, baš da se aktiviramo, ponovno dolazim.
  •      Možda previše različitih vježbi u jednoj minuti, mada se poslije treninga super osjećam, lagano.
  •      Nova koreografija je bila interesantna i aktivna. Mislim da ću opet doći na ovaj trening sada kada sam zapamtila korake i vježbe.
  •      Super trening!!! Jako zanimljive vježbe i vrlo produktivne. Trebat će samo malo vremena za upamtit redoslijed u toku jedne vježbe. Mama u godinama (najboljim) :)
  •      Vitka i zategnuta mi je vrlo draga vježba i vrlo rado dolazim na trening. Drago mi je što su svi dragi i ljubazni i htjela bih da pohvalim mladu instruktoricu Sanitu Velić sa kojom mi je uvijek drago raditi vježbe, naravno kao i sa ostalim instruktoricama. Uplatila sam godišnju članarinu da bih dolazila redovno, bez odustajanja. Najviše i koristim vježbe VITKA I ZATEGNUTA. Hvala vam za sve, svi ste mi jako dragi. Ljubi vas Vaša članica, Kutinčić Amra.

Na kraju želimo da ti se još jednomzahvalimo za druženje i predivnu srijedu u kojoj si odvojila vrijeme za sebe isaznala dosta korisnih i praktičnih strategija koje će ti učiniti da odmahbudeš svjesna nelagode vezane za neaktivnost i kako pristupiti prematome.  

A za sve žene koje su željele, alinisu uspjele doći čekamo vas u redovnim terminima „Vitka i zategnuta“ kako bi osjetila na svojoj koži benefite ovog fantastičnog kursa.

U prilogu je fotogalerija. 

Uživaj!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost