×
Novosti
JESI LI VAN FORME I SA PREKOMJERNOM TEŽINOM? NIJE SAMO TVOJA KRIVICA!
Lifestyle Club

U svijetu raste broj žena s prekomjernom težinom.

Ovo kontinuirano širenje prekomjerne težine i pretilosti navodi da sebi postavimo neka pitanja:


- Jesu li sve žene koje se debljaju nesposobne?

- Jesu li sve prevelike "gladeži" da se ne mogu kontrolisati?

- A je li debljanje samo stvar loših navika i nedostatka kontrole?

 

Stvari nisu tako jednostavne, vjeruj.

A ako imaš višak kilograma, sigurno nisi sama kriva.

Uzrok se može pronaći u fenomenu koji istraživači nazivaju "evolucijski nesklad": kada se okolina i način života mijenjaju mnogo većom brzinom od biološke prilagodbe, stvaraju se fenomeni neprilagođenosti koji pogoduju razvoju disfunkcija i patologija.

U osnovi su naši geni i naš metabolizam ostali stari i nisu se promijenili u zadnjih 150 000 godina, ali naš način života više nema nikakve veze s onim za što smo bili programirani.

 

Stvoreni smo za malo hrane i puno fizičkog rada, a danas smo okruženi nekvalitetnom hranom bogatom kalorijama i ne moramo se truditi da je nabavimo.

 

Sigurno će pojedine reći da je dovoljna volja i sve je riješeno.

Manje jedi i više se kreći!

Ali ni ovdje, uvjeravamo te da nije tako jednostavno.

Zapravo, zbog naše evolucijske historije uvijek smo dovedene do toga da tražimo trenutno zadovoljstvo, a ne dugoročnu korist.

 

Otpor prema tome zahvaljujući boljem zdravlju nije naša jača strana, dok nam je vrlo lako pasti u iskušenje, također i zato što danas postoji toliko mnogo iskušenja svaki dan, od medijskih reklama, preko supermarketa, do prijateljica i mogle bi nabrajati do sutra.

 

Ipak, znaj da se možeš izvući iz toga.

Prvi korak je ne vjerovati u pseudo-čudesna instant rješenja.

Moraš znati i informisati se, samo je jedna tajna.

 

INTERVENIRATI NA TVOJE NAVIKE, ispravljajući greške u upravljanju tvojom prehranom i planom tjelesne aktivnosti.

Počevši od pokreta, znaj da je lakše nego što misliš.

Stvorile smo VITKA I ZATEGNUTA, naš brz i lak metabolički sistem, koji ti omogućuje da se vratiš u formu u samo 60 min dva puta sedmično.

 

Može li se to učiniti? Šta misliš?

 

Ne kažemo ti da vježbaš svaki dan ili da počneš s brzim dijetama ili još gore gladovanjem ili da uzmeš magičnu tabletu u radnjama koje "dilaju" razne sportske preparate, kažemo ti da se počneš kretati 30/60 minuta dva puta sedmično.

I već te čujemo kako kažeš, da, ali ko zna u koliko sati će biti ovaj program, koji je tip aktivnosti, hoću li umrijet na tome... 

 

Nije tako.

 

VITKA I ZATEGNUTA je lagan, zabavan, u grupi, s muzikom trening i prije svega možeš ga pronaći svaki dan ujutro, popodne i navečer i nedjeljom popodne, upravo da ti pomognemo stvoriti navike, da se učvrstiš i olakšaš ovaj proces uvođenja KRETANJA u svoj život.

Zbog toga PRVA tajna stvaranja navike koja se doista može pokrenuti za cijeli život je ta da zahtjeva minimalan trud i predanost.

Ovo je tajna, VITKA I ZATEGNUTA za cijeli život.

 

Zar ne vjeruješ?

 

Dođi i probaj, dajem ti TRI SEDMICE BESPLATNIH AKTIVNOSTI ukoliko imaš prijateljicu koja je aktivna kod nas i može da te ugosti, jer smo sigurne da kada probaš da više nećeš moći bez toga, ali ako poslije budeš dobro, hoćeš li nastaviti doživotno?

A ti ako si već naša članica i povedeš jednu svoju prijateljicu koja želi da promijeni svoj stil života dobit ćeš jedan vrijedan poklon ako nastaviš.

 

Nisi naša članica i ne poznaješ nikoga ko je već u našem klubu?

Šta čekaš?

Brzo zgrabi našu BESPLATNU KONSULTACIJU, omogućit će ti da napraviš onaj famozni prvi korak, i ako se priključiš imat ćeš priliku da odmah iskusiš dobrobiti kretanja i tek onda ćeš biti u stanju da odlučiš isplati li se nastaviti... Odgovor već znamo.

 

Priključi se našoj ZIMSKOJ PROMOCIJI  "VOLI SEBE"

16. februara

više na linku ispod:

Ovo je tvoj poticaj da dođeš u formu ovog ljeta, ali prije svega da se vratiš u formu za cijeli život.

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost