×
Novosti
POSAO FITNESS TRAINERA - Zašto postoje ogromne razlike između OBEĆANJA i STVARNOSTI?
Lifestyle Club

Nevjerovatna zarada

Posao koji vodiš samostalno

Konstantan rast bez kočnica i bez granica

To su nevjerovatne atrakcije za buduće fitness trenere i personalne trenere

Rečenice koje usmeno ponavljaju od usta do usta vlasnici teretana i njihovi najbliži suradnici kako bi privukli mlade trenere da počnu i nastave karijeru u industriji fitnessa.

No, je li stvarno tako?

Da li je stvarno takav zadovoljavajući život onih koji odaberu drugačiji put od običnog zaposlenika.

Doista postoje treneri s platama iz snova i ispunjenom karijerom ili su to samo prazna obećanja koja fitness daje kako bi iskoristili prednosti “mlade snage”.

Podaci govore sami za sebe, samo mali postotak trenera odradi adekvatan broj sati, ali za koju zaradu?

Ne dovoljno očito čim samo manjina tvrdi da živi dobro, dok se većina i dalje suočava s brojnim poteškoćama u održavanju normalnog životnog stila.

Ali nije u životu samo novac bitan i ni na ovim prostorima nije ništa bolje.

Prema nekim podacima, trener je osoba

1️umorna

2. stalno pod stresom

3. forsirana svaki dan do granice svoje snage

kako je izjavilo više od polovine ispitanika.




Zašto ova ogromna razlika između 

OBEĆANJA i STVARNOSTI?

Istina je da postoje kardinalne greške u umu fitnes centara koje vide trenere kao “lutke” koje trebaju pomjerati i iskorištavati po želji.

Ovu vrstu fitnes centara možeš lako prepoznati.

Fitness koji razmišlja na takav način ti kaže:

Ti se brineš o Fitnessu, budi na recepciji, čisti salu za vježbanje i opremu, a ponekad i svlačionice


Sad je niska sezona, nemaš dovoljno vježbacica pa… ili ideš ih tražiti odnekud* ili ostaješ kući i vidimo se na početku nove sezone.

Jesi li se razboljela ili ozlijedila? Ti ne radiš!

* bez podrške i upute, u natjecanju s drugim beskrupuloznim vanjskim trenerima koji nagovore klijenta da pređe kod njih čim okreneš leđa.

Zbog toga život trenera u fitnessu ne traje dugo ili se pretvara u rutinski posao u kojem je trener izgubio sav “griz” i želju za rastom.

Dobro strukturiran, sretan tim trenera s pravim alatima i radnim procesima temeljno je oružje za fitness koji želi rasti.


Iz tog razloga, u Lifestyle Club metodi niti jedan trener nikada neće biti ubačen u bitku, a da nije naučio metodu testiranu i ponovo testiranu tokom više od 20 godina aktivnosti.

Niko nikada, baš nikada neće raditi poslove koji ne spadaju u njegovu profesionalnu branšu, bojati se da će ostati kod kuće kad je "niska sezona", tražiti klijente da bi čuvali posao i trpjeti beskrajna i frustrirajuća "Ne, nisam zainteresovana" i dodatno pod pritiskom od strane nadležnih za zadatke koji nisu njihova odgovornost i opis posla koji bi demotiviralo svakog trenera.

To ne znači da ne radi se ništa, da se u Lifestyle Club metodi odmaraš, da se trebaš odreči želje za rastom i težiti još boljoj ekonomskoj poziciji i ličnom zadovoljstvu.

Lifestyle Club Metoda garantuje pristup priručniku i materijalima koji će te podržati u tvom poslu, učiniti vježbačice zadovoljnima i lojalnima te kontinuiranu i stalnu obuku.


Sa tvoje strane, međutim, nemoj se prijavljivati ​​ ako nemaš namjeru da zasukaš rukave, marljivo radiš svaki dan, slijediš upute, surađivati ​​s kolegicama i svakodnevno pomagati članicama u svim njihovim potrebama.

Riječ je o preko 300 žena koje su odlučile odvojiti vrijeme da se osjećaju bolje i žive sretan život putem kretanje, koje aktivno sudjeluju u treninzima i edukativnim događajima koje naš Klub organizuje isključivo za naše članice uz podršku vodećih profesionalaca u sektoru u našoj zemlji.

To je realnost prvog i jedinog specijaliziranog centra za ženske treninge u BiH sa svojom jedinstvenom Metodom spremnom da ugosti i dočeka sve žene koje žele napraviti prvi korak i promijeniti svoj stil života u Sarajevu.

Fitness koji svakodnevno revolucionira cijeli svijet fitnessa kako bi pomogao ženama na putu osobnog rasta i unapređenja.

Ako si voljna boriti se rame uz rame s ovim ženama i ako je napredovanje i rast upravo ono što želiš, klikni na link ispod i pripremi se suočiti se sa selekcijom kako bi se pridružile timu Lifestyle Cluba.

Saznaj više na linku ispod:


 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost