×
Novosti
ODLUKA KOJA TI MOŽE PROMIJENITI ŽIVOT

Često dok nije prijeka potreba izbjegavamo baviti se nečim što nije dio našeg uskog kruga svakodnevnih aktivnosti, ali jesi li se ikada zapitala kakav bi tvoj život bio danas da nisi sebe dovela do zadnje sekunde kako bi rješavala pojedine probleme ili situacije?


Kako početi vježbati od nule ili nakon dugotrajne "hibernacije" u tri koraka:

1. Prvi aspekt bez sumnje je povezan sa ličnim razlogom: 

odredi tvoju potrebu i nelagodu tek onda fizičku aktivnost koja bi ti se moglo svidjeti.

Upamti da tvoj cilj jeste održati formu, gubiti na kilaži, ukloniti bolove u leđima, osloboditi se stresa i sl. ali to ne mora značiti da se trebaš  žrtovati, doživjeti kao dodatni stres ili napor nego sve je ovo moguće polako i bez odustajanja od užitka koji ti mogu pružiti tjelesne aktivnost.


2. Bitno je razumjeti koja je tvoja polazna tačka i gdje želiš stići kako bi odmah shvatila koja aktivnost može biti prava za tebe, a mi ćemo se pobrinuti da odabereš najbolje moguće rješenje, samo trebaš dogovoriti termin kod naše lične asistentica i to je to, a poslije će glavna trenerica zajedno sa tobom izdefinisat tvoj put kretanja.


3. Pobjedi svoj izgovor! "Nemam vremena" jedan je od najčešće korištenih izgovora za izbjegavanje bavljenja sportom, ali samo o tebi ovisi kako ćeš pronaći prostor za tjelesnu aktivnost jer bez toga posljedice su mnogobrojne.


Obaveza (kako radnih, tako i dnevnih) uvijek je mnogo i zato je temeljni korak sastavljanje liste prioriteta: jesi li odlučila početi se održavati u formi? Uključi ga među stvari kojima treba dati važnost, identificirajući umjesto toga koje su to aktivnosti zbog kojih gubiš vrijeme (ili koje možes staviti u drugi plan).


Kada utvrdiš koji su dani i vrijeme najbolji za bavljenje fizičkom aktivnošću, pripazi da se ne preopterećuješ i poštuješ preuzetu obvezu: prebrodi prve poteškoće i vježbanje će ti uskoro postati navika, postati dio tvoje rutine.


Kaže se da se prilike moraju odmah iskoristiti jer ne možes znati kada će se i hoće li se opet pojaviti.


I da to dokažemo, želimo ti dati JEDNU PRVU PRIVATNU KONSULTACIJU kako bi sada napravila prvi korak i prestala ga odgađati.


Zakaži svoju besplatnu konsultaciju na linku ispod:


http://lifestyleclub.ba/kontakt


Mi ti možemo pomoći, ali trebaš ti biti prva koja želi da se promijeni i odvaja adekvatno vrijeme za to.


Ili možeš opet pronaći izgovor da odagađaš ponovo kao što si do sada uradila.


Probaj, učini prvi korak tako što ćeš se priključitiu grupi ŽENA U FORMI na linku ispod, grupa napravljena od žene za ženu i gdje ćeš moći naći korisne savjete, članke, pilule dobrobiti koji će ti pomoći da odvojiš svojih 5 min. Na kvalitetan i efikasan način.


https://www.facebook.com/groups/zenauformi


Budi svoja, a svijet će se prilagoditi.


Živi najbolje što možeš, čekamo te :) 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost