×
Novosti
8 DOBRIH RAZLOGA DA LJETI NE PREKIDAŠ SVOJE TRENING NAVIKE

Pretpostavimo da ljeti prestaješ da radiš sve ono što radiš zimi, a dobro je za tebe. Zamisli da se ne družiš sa prijateljicama, da ne ideš na putovanja i ne jedeš hranu koji voliš.


Zašto? Pa, eto tako, jer je ljeto.


Pretpostavimo da ljeti prestaješ da baviš fizičkom aktivnošću i činiš dobro za svoje tijelo, iako si od jeseni do proljeća uživala u tom super trening osećaju.


Zašto? Pa, eto tako, jer je ljeto.


E pa nije tako!


Pročitaj osam dobrih razloga zbog kojih ti neće pasti napamet da sada, kad je najbolje, prekineš svoju zdravu naviku:


1. Ako želiš dobro oblikovano i zategnuto tijelo, onda je kontinuitet za tebe najvažniji

Mišić neće sam od sebe ostati lijepo oblikovani. Važno je da ih pokrećeš i budiš makar dva puta sedmično. Jednostavno će se uspavati preko ljeta ako naglo prekineš fizičku aktivnost, a ono što je najgore – biće ti jako teško da ih probudiš nakon 2, 3 mjeseca.


2. Dva mjeseca pauze, poništiti će četiri mjeseca napornog rada na sebi

Pauzom ćeš poništiti sav trud i napor koji si ulagala svih ovih mjeseci da ugradiš ne samo zdravu naviku nego i kondiciju i snagu na kojoj si vrijedno radila. Tijelo će krenuti da se opušta i polagano da gubi formu i oblik a da ne pričamo o pojavi ostalih problema kao što su bolovi u leđima, nesanica, stres. Znamo da ne želiš to da čuješ, ali tada se vraća i ono malo viška na standardnim mjestima.


3. Biće ti mnogo teže da se vratiš treniranju nakon ljeta

Isto je kao i sa drugim aktivnostima kojima se vraćaš nakon nekog vremena. Najgore što može da ti se desi jeste ono ’Krećem od sutra, sutra, sutra…’


4. Gledaj na trening kao na zabavu

Naravno da je ljeti sve podređeno zabavi i uživanju. To je jednostavno tako. Ni sa treningom ne treba da bude drugačije. Uživaj i ne opterećuj se posebnim rezultatima. Oni će neizostavno doći.


5. Odličan trening možeš da uradiš za samo 30 minuta

Ljeti ćeš imati mnogo drugih aktivnosti i nije potrebno da se ’preseliš’ ufitnes centar :), važno je da održiš kontinuitet. Već znaš da je dnevno dovoljno i samo 30 minuta za fizičku aktivnost, bilo da je to core trening,trening snage ili fleksibilnosti.


6. Možeš jesti šta hoćeš bez grižnje savjesti

Zar ovome uopšte išta više treba da se doda? Zna se da ljeti ide malo više slatko, izlazi se navečer češće i gricka se nešto uz lijepo društvo. Kad imaš fizičku aktivnost onda je dozvoljeno malo da se griješi bez strašne poslijedice na tvoju liniju i psihu. 


7. Pokrenućeš organizam, dati mu više energije i adaptirati ga na velike vrućine

Pad pritiska, oticanje i vrtoglavice su česte u ljetnjem periodu. Čak i ako nemaš nikakvih problema sa zdravljem, sigurno si osjetila ove simptome ljeti. Fizička aktivnost će pomoći tvom organizmu da se izbori sa velikim vrućinama. 


8. Ne čekaj septembar za nove početke

Sve dobre početke smo možda već počeli. Možda je vrijeme da ih samo nastavimo. Ne čekaj septembar da kreneš da radiš na sebi.


Na kraju, zar ti uopšte treba neki razlog? Zar nije dovoljan onaj odličan osjećaj koji imaš nakon treninga pod tušem? Ma sigurno ne želiš da prestane. Ne sad kad je najbolje. 


Vrijeme je da nam uskoro krene ljetna trening avantura! 


Svi kursevi su u lijepom LJETNOM IZDANJU koja te neće ostaviti ravnodušnom.


U Lifestyle je ljeti najbolje zezanje


Volimo visoke temperature, jer one znače: šetnje u prirodi,jezera i more, haljine, šorceve i lepršavu garderobu. Tada se vidi koliko smo odvajale vremena tokom zime, jer mi ne počinjemo pred prvo oblačenje kupaćih kostima! 


Ovog ljeta, zaljubi se u sebe i uživaj uz dodatnu energiju i neka ta veza potraje do zimskih dana.  


Mi smo napravili sve što je potrebno da bi uradila prvi korak, a na tebi je da klikneš na link ispod kako bi zakazala svoju prvu BESPLATNU KONSULTACIJU, gdje ćemo se upoznati, popit kafu i ispričat sve o tebi o tvojim potrebama i željama.


Ovo ljeto odaberi sebe i neka bude SAVRŠENO LJETO!


Mi ti možemo pomoći, ali trebaš ti biti prva koja želi da se promijeni i odvaja adekvatno vrijeme za to.


Živi najbolje što možeš, čekamo te :)    


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost