×
Novosti
DA LI JE I ZA TEBE DOLAZITI U KLUBU STRESNO? EVO RJEŠENJE!

Jučer smo razgovarale s Amelom, jako zaposlenom ženom, majkom, poduzetnicom, suprugom.

 

Ona jako dobro zna da bi se trebala baviti fizičkom aktivnosti  i da bi trebala da se pokrene.

 

Zato što se ne voli, jer osjeća da joj tijelo više ne reaguje onako kako bi ona želila, zbog njenog zdravlja, iz mnogo razloga.


Ona je žena koja je vrlo pažljiva prema sebi i zna da bi trebala, življeti u stalnoj borbi između "moram nešto učiniti" i "ne mogu to učiniti" i zbog toga se ne osjeća dobro, naprotiv! To samo stvara dodatni stres koji sigurno ne pomaže da se osjeća dobro..

 

Pokušala je hiljadu puta, ali je nakon nekog vremena uvijek odustala.

 

Između razgovora upitale smo je "Zašto? Reci nam u čemu je problem, želim ti pomoći."

 

Znamo da se želi promijeniti, želi se poboljšati i isto tako znamo da joj možemo pomoći, ali beskorisno je govoriti laži, vremena, lijenosti itd.. pa problem nije riješen.

 

Rekla nam je: „Dolazak u teretanu me stresira, sama pomisao na torbu kod kuće stvara mi stres, a onda doći, presvući se, vježbati, tuširati se, smjestiti se, otići na posao, to je stres za mene i na kraju uvijek pobjeđuje lijenost."

 

Pa mislimo da za mnoge žene može biti tako isto.

 

Uvijek si u žurbi i razmišljati i pripremati se i raspodjeliti sve kako treba ni to nije lako i ne pomaže.

 

"Ali kako onda to učiniti?".

 

Evo šta smo rekle Ameli.

 

"Šta ako bi mogla trenirati i kretati se od kuće? Kad god poželiš, da zakažemo naš čas, u vrijeme kad tebi odgovara, u udobnosti tvog doma?".

 

A ona je rekla "da, lijepo, probala sam zapravo u izolaciji, pratila sam video na youtubeu, trenirala sam i sedmicu dana pa onda se nisam mogla više pomaknuti!".

 

Naravno, treniranje bilo kojeg online programa nije jednostavno, naprotiv, vrlo je rizično, treba ti neko ko će ti pokazati najprikladniji put za tebe i pratiti te, čak i online, čak i iz daljine.

 

Iz tog razloga, ispričale smo joj o čemu se radi, kroz razgovor odabrale smo najprikladniji put za nju, u skladu sa njenim potrebama, s našim instruktoricima  kako bismo sa profesionalcima mogli stvoriti najbolji put kretanja koji se temelji na vlastitim potrebama.


Čini se da je ovo rješenje prikladno za Amelu, možda je i za tebe ili za tebe možda je u redu nesto drugo, ne znamo, ali znamo da je naš posao, naša misija, pomoći ženama da eliminišu prepreke između sebe i promjena, između sebe i boljeg stila života.


Ako želiš pronaći pravo rješenje za sebe pošalji nam poruku na naš viber broj 060 355 61 60 i dogovori besplatnu konsultaciju/savjetovanje.

 

Ako se odlučiš za male akcije i želiš savjete, strategije i prije svega da se ne osjećaš sama, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i izaći ćemo zajedno iz ovog mračnog perioda, bolje!

 

 

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost