×
Novosti
PRESTANI DA BUDEŠ SAMA SEBI TVOJE NAJVEĆE OGRANIČENJE

Najveći problem danas je to što se pokušavaš sabotirati. (sabotiraš sama sebe).

Jer kad znaš da bi trebala nešto učiniti, kako to trebaš uraditi, a to ne radiš, dobro, tada se samo sabotiraš i postaješ za sebe najveće ograničenje.


Dopusti mi da objasnim bolje.

Ti dobro znaš da bi trebala da se krećeš i da uradiš malo pokreta, jer bi to bilo dobro za tvoje zdravlje uopšte, jer ti uvijek doktor kaže pazite na ishranu i uključite umjerenu aktivnost, kako bi izbjegla da uzmeš tabletu za pritisak ili sve one protu-upale zbog bolova koje imaš.

Također znaš šta bi trebala učiniti, jer znaš da bi se trebala upisati u fitness-u, tako da te uvijek može pratiti neko ko može preporučiti nešto prikladno za tebe ili da se više krećeš pješice, stepenicama, šetnjom za vikend.

Ako sve te stvari znaš i ne radiš ih, problem si ti jer si jedina koja to može riješiti i jedina koja može voditi računa o svom zdravlju.

Sada znamo da je velika prepreka sa kojom se moraš suočiti strah.

Strah da radiš nešto nepoznato je normalan, ali ako te blokira tjera te da umjesto da donosiš važne odluke tapkaš u mjestu i pogoršavaš još više situaciju.

Da bi iskorijenila strah, moraš sebi postaviti važna pitanja:

"Koliko te košta danas da ne preduzmeš takav korak, a sutra, gdje bi te sutra odvela ova odluka da danas ne počinješ baviti se bilo kojom fizičkom aktivnošću?":

"Šta bi to značilo za tvoje zdravlje?"

"Kako bi se osjećala?"


Započni s tim pitanjima, a zatim započni s promjenom ove situacije kroz nešto tako jednostavno, kao što je šetnja oko zgrade ili pisanje poruke, da zakažemo jednostavni razgovor, gdje ćemo se zajedno suočiti sa svim tvojim sumnjama i preprekama, to je naš posao, mi ti možemo pomoći u tome. Ali ne odlaži do januara, učini to sada, zdravlje te ne može čekati.

Nisi još krenula ali želiš polako da se aktiviraš?

Piši nam jedino ako imaš 5 min da odvojiš dnevno za tvoje zdravlje i dobrobit. 

Priključi se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod kako bi bila uvijek u toku.


 

Posveti sebi vrijeme koje si zaslužila i živi na najbolji mogući način. 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost