×
Novosti
NAJBOLJI NAČIN DA POBJEGNEŠ OD PROBLEMA JE DA IH RIJEŠIŠ

Da bi ostala zdrava i započela zdraviji i aktivniji život, imaš mnogo rješenja:

  • kupiti sobno biciklo za vježbanje,
  • izlaziti i prošetati,
  • skinuti aplikaciju i izvoditi gimnastiku sama kod kuće..

Prethodni period pogotovo kad je bila izolacija u pitanju imala si priliku da eksperimentišeš na sve gore navedene načine.

Kako se završilo na kraju?

Sobno biciklo se pretvorilo u vješalicu, a da hoćeš ga prodat sada neće niko ili žele platiti vrlo malo jer ih ima previše sada na OLX-u  a ti skupo platila. Bacila si novac i nerviraš se samo tako.

Išla si šetati sa drugaricom i čim te ona izradila nisi išla ni ti, pa kiša, pa prevruće, pa nemaš vremena itd itd... i ništa od toga.

Aplikacije da ne spominjamo... uradila si u vrh glave 7 dana i odustala, ne odgovara ovaj način u najboljim slučajevima a u najgorim povrijedila si se jer telefon ti ne kaže ako nepravilno radiš vježbe, ne može te motivisati i često ti bude mrsko u kući raditi...

Ako si i dalje ubijeđena i sigurna da možeš se aktivirat na taj način bujrum.. možda i uspjevaš u tome kao 10% žena koje su krenule tokom izolacije i nastavile tako... ukoliko tražiš alternativno rješenje onda Fitness može biti dobra alternativa... 


Pa zašto odabrati teretanu?

1. U fitness uvijek možeš ići, čak i ako vani pada kiša, pada snijeg, spusti se magla i hladno je, u bilo koje doba dana i godine.

2. U fitnessu uvijek imaš nadzor instruktorica koje će provjeriti ispravnost izvođenja vježbi, očuvanje zglobova i bilo kakvih problema - ako treniraš sama kod kuće, nije moguće, jer aplikacija neće osigurati pravilno izvođenje pokreta.

3. Grupni treninzi su zabavniji i poticajniji, teško će biti uvijek naći prijateljicu s kojom ćeš dijeliti, koja ima isti tvoj raspored i tvoju dostupnost, u fitnessu ćeš uvijek naći nekoga za vježbanje i kretanje, razmijeniti par rečenica i podijeliti druženje u prekrasnim trenucima dobrobita.

4. U fitnessu ćeš uvijek imati vodiča, ne samo tokom treninga, već i referentnu tačku koja će te savjetovati o putu i aktivnostima koje najbolje odgovaraju tvojim potrebama i koja će biti spremna promijeniti i dati ti savjet tokom cijelog putovanja. Trenirajući sama, uvijek rizikuješ da radiš iste stvari i možda ti neće uvijek odgovarati ili još gore pogrešno izvođenje pokreta koji dugoročno mogu uzrokovati bolove umjesto da ti olakšavaju život.

5. Sobno biciklo za vježbanje, već znaš šta će se dogoditi!


Ali znamo da bi takav korak mogao biti vrlo težak, jer:

  • "fitness nije za mene",
  • "ne znam šta da očekujem u fitnessu",
  • "mislim da ne mogu raditi one hiper teške grupne časove koje sam nekad radila",
  • "nisam se kretala deset godina, nikad neću uspjeti",
  • "svi će me gledati jer su puno bolje i u boljoj formi od mene",

i tako dalje... istina?


Znamo, vrlo dobro poznajemo te osjećaje, jer pomažemo desetinama žena svaki dan da krenu putem dobrobiti sa nama, u fitnessu, iako se ne osjećaju ugodno.

Ali želimo ti reći nešto, znaš tokom godina, stvari u fitnessu su se puno promijenile, sve što misliš da je istina, bilo je tako i u mnogim situacijama još uvijek jeste, ali mi smo u posljednjih nekoliko godina pokušali učiniti nešto drugačije, stvoriti stvarnost u kojoj se svi mogu osjećati ugodno, znaš li da u BIH 98% stanovništva živi sjedilački način života?

Naša misija je pokušati napraviti da se procenat od 98% počne kretati i zato sam pokušala stvoriti okruženje i dobrodošlicu pogodnu za sve one žene koje nikada nisu išle u fitness ili ne odlaze dugo vremena jer se osjećaju neugodno.

Zato prije početka želimo ti zakazati razgovor i posvetiti adekvatno vrijeme, na kojem ćemo se bolje upoznati, saslušati tvoje potrebe i pronaći najbolje rješenje za tebe, zato te ne ostavljamo poslije toga samu nego zakažemo sa trenericom prvi trening.

Prvi trening na kojem će se trenerica posvetiti isključivo tebi, izgraditi najbolji put kretanja za tebe i učiniti da ti je ugodno.

Zbog svega gore navedenog smo stvorili novi koncept rada, treninzi su namijenjenima isključivo ženama, lagan, jednostavan način vježbanja koji ti omogućava da se osjećaš dobro već u samo 30 minuta dva puta sedmično, kroz jednostavne i prilagodljive vježbe vašoj kondiciji i možemo garantovati da nećeš naći "fitness manijake" koji će te gledati, muškarce koji bulje u tebe dok vježbaš jer smo postali prvi ženski fitness u Sarajevu, ili žene "fitness modele" spremne pokazati najnoviju ultra usku odjeću, ali umjesto toga naći ćeš žene puno više slične tebi nego što misliš.

Ne vjeruješ?

Pokušajmo zajedno, zakaži svoj prvi razgovor putem linka ispod i za 15 dana ćemo ponovo sjesti i razgovarati o tome da li je fitness za tebe ili ne, da li je rješenje koje smo ti ponudili adekvatano za tvoje potrebe ili ne.

http://lifestyleclub.ba/kontakt 


Nisi još krenula ali želiš polako da se aktiviraš?

Piši nam jedino ako imaš 5 min da odvojiš dnevno za tvoje zdravlje i dobrobit.

Priključi se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod kako bi bila uvijeku toku.

Živi najbolje što možeš i posvećuj sebi vrijeme koje si zaslužila. 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost