×
Novosti
NAVIKA JE ČUDO I U DOBRU I U ZLU

Za stvaranje dobre navike treba daleko puno više truda, vremena i živaca nego za stvaranje loše. Čudo jedno kako se možeš odmah navići na sve što ne valja, cigara poslije kafa, slatko poslije jela, kupiti gotovu hranu poslije posla, ne doručkovat, ne kretati se dovoljno itd itd. 

A dobre navike poput ići pješke na posao, penjati se stepenicama umjesto lifta, čitat pred spavanje, jedva i čim ne uradiš jedan do dva dana opet trebaš krenuti od početka.

Donesi čvrstu odluku!

Odluči da promjeniš nešto što zaista je važno za tebe i tvoje zdravlje, baš onu za koju misliš da je ukorjena u tebe i stvara ti tvoje nelagode i uzrok tvog nezadovoljstva. 

Odaberi lošu naviku za koju znaš da kad bi promjenila i nadomjestila sa jednom dobrom bi ti promjenila ili olakšala život.

Ako si se odlučila zdravo hraniti i trenirati nekoliko puta sedmično, uvođenje takve navike neće biti jednostavno. 

Možda si odluku donijela brzo i jednostavno jer se radi o zdravoj hrani i vježbanju koji su dobri za tebe, ali samo donošenje odluke nije dovoljno da bi u provedbi te odluke i ustrajali.

Taj dan kad si odlučila zdravo jesti i trenirati moraš početi planirati i pripremati se. 

Prvo se trebaš dobro informirati šta je to šta je zdravo i dobro za tebe. 

Trebaš otići u prodavnicu i kupiti zdrave namirnice, možda čak i posjetiti radnju sa zdravom hranom. Kad si kupila sve što trebaš moraš planirati takvu kupovinu nekoliko puta sedmično.

Trebaš planirati vrijeme za pripremu hrane kao i vrijeme kad ćeš obroke jesti jer, umjesto dosadašnja 2-3 obroka dnevno, odjednom trebaš imati 5-6.

Osim toga, trebaš obavijestiti svoje ukućane da od sada jedeš zdravo kako bi te podržali, a istovremeno uzmi u obzir da tvoja promjena može utjecati na njihove navike koje oni ne žele mijenjati.

Izbaci iz kuće sve što nije zdravo ili stavi sa strane u jedan ormarić. Tvoja djece mogu nastaviti jesti kako jedu ali tebi stvarno ne trebaju keksići.

Posla dakle ima puno…


Prvi korak je iza tebe!


A vježbanje? 


Kad si to obavila ono gore navedeno, trebaš napraviti dobar raspored u koji ćeš uklopiti termine za tvoje treninge. Također, trebaš se informisati i odabrati pravi oblik treninga za tebe, pravog trenera i pravi fitnes centar.

Tvoj sedmični raspored će se mijenjati i moguće je da ćeš trebati reorganizirati puno toga da bi u svoj raspored uvrstila treninge kao i sve što se uz njih veže. 

Dakle, još malo posla u pripremi za tebe…

Mi ti možemo pomoći da organizuješ ovaj put ka zdravlju i dobrobiti i zajedno izraditi personalizovani plan i program da ti je što jednostavnije i efikasnije moguće.

Klikni na link ispod zakaži svoju besplatnu konsultaciju i pomoći ćemo ti da ostvariš zdrave navike.


Učini prvi korak i posveti sebi vrijeme koje zaslužuješ. 

Zakaži svoju besplatnu konsultaciju 

 

Nisi još krenula ali želiš polako da se aktiviraš?


Piši nam jedino ako imaš 5 min da odvojiš dnevno za tvoje zdravlje i dobrobit.


Prihvati IZAZOV "AKTIVAN SEPTEMBAR" i poslat ćemo ti narednih 7 dana jedan video vježbi dnevno koje će ti pomoći ugraditi zdravu naviku za kretanje.

OVDJE PIŠI NAM "DA"  (UČINI PRVI KORAK) 

Napiši nam poruku sa svojim imenom + DA na viber br. 060 3556160 ili na link ispod i pokreni svoj IZAZOV!  


Priključi se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod kako bi bila uvijek u toku.


Budi svoja i svijet će se prilagoditi!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost