×
Novosti
9 TAJNIH ORUŽJA DA POBIJEDIŠ LIJENOST ZAUVIJEK!

 

Ti najbolje znaš, sigurne smo u tome, kako je lako upasti u lijenost, besposličarenje, odugovlačenje ili čak nemarnost. 

Samo jedan klik ili dodir ekrana dijeli te od brojnih beskorisnih stvari koje ti odvlače pažnju! Pametni telefoni uvijek su ti pri ruci, spremni da ti odvuku pažnju vijestima, porukama, mailovima, igricama i brojnim drugim načinima.

Čim zvuk ili vibracija javi da je stigla nova obavijest, reagiramo, a da često toga nismo niti svjesne. Čak i ako se odupreš iskušenju da pogledaš u ekran, pažnja ti je preusmjerena i već si izgubila jedan dragocjeni trenutak svog života. 


Da li znaš ovu izreku?

Jako je poznata i ukoliko ne znaš vrlo lahko ćeš je zapamtiti.

"Lijenost je majka svih poroka.”

Koliko ima istine u ovoj izreci. Jel tako?

Kada nisi usredotočena na aktivno ostvarenje cilja, kada dopustiš da se tvoja snaga volje opusti i prepusti se užicima besposlenosti, otvaramo vrata drugim porocima koji samo čekaju da zadobiju našu pažnju.

Marljivost, postojanost, radišnost i odgovornost – vrline su suprotne lijenosti. 

Iako smo sve različite te su neke žene podložnije određenim porocima od drugih, pobijediti lijenost često je lakše nego što se čini.

Prvi ključan korak je početi se boriti protiv nje i provesti u praksu neke osnovne savjete koji se temelje na devet citata koji će ti pomoći da ukoniš danas i zauvijek ovaj "LIJEN" pristup koji nije dio osobine nego stav a kao stav može se promijeniti:


1. Postavi ciljeve i prioritete

„Pobrini se da stvari obavljaš po redu pa će se i red pobrinuti za tebe.”

Postavi dnevne, sedmične, godišnje i životne ciljeve. Mirno se pozabavi tim ciljevima, a ako vidiš da ih ne postižeš, preispitaj se pa ili prilagodi svoj pristup ili postavi nove, možda realnije ciljeve.


2. Podijeli pa vladaj

„Počni od onog što je nužno, potom učini ono što je moguće, pa ćeš brzo učiniti i ono što je nemoguće.”

Podijeli veliki zadatak u više manjih zadataka te ih obavljaj u fazama. Samo slijedi savjet i počni malo po malo.


3. Budi disciplinirana

„Kako bi svjetiljka nastavila gorjeti, moramo u nju dolijevati ulje.”

Osmišljavanje rasporeda za sve, postojanost te nastojanje da se držiš onoga što si isplanirala pomaže ti da ostaneš disciplinirana i da ne padnemo u lijenost.


4. Budi uporna

„Budi strpljiva sa svime, ali posebno sa samim sobom.”

Nemoj se obeshrabriti. Učini ono što čine svi veliki sportaši: ako ne uspiješ, pokušaj ponovno, i ne odustaj dok ne postigneš svoj cilj.


5. Ukloni sve što te ometa

„Uzroci rastresenosti u životu mogu biti unutarnji ili vanjski. Ako si rastresena u nutrini, lako je moguće i vjerojatno da ćeš biti slabija kada se suočiš s onim što je vanjsko.”

Protiv svakog ometanja moraš se boriti jasno i odlučno. Iz svog okruženja moraš ukloniti sve smetnje i ne smiješ dopustiti znatiželji, sjećanju i mašti da te odvedu pogrešnim putem.


6. Nemoj se preopteretiti obavezama

„Traži ono što je dovoljno; traži ono što je potrebno, i ne želi više. Sve što je više od toga stvara zabrinutost, a ne olakšanje; to te opterećuje, umjesto da te podiže.”

Preuzimanje velike količine posla može te učiniti neproduktivnom. Neka znanstvena istraživanja su već dovela u pitanje dobrobiti multitaskiga. Radije dobro napravi jednu stvar, nego deset stvari loše.


7. Budi velikodušna prema drugima

„Ovo je snaga savršene ljubavi: zaboravljamo vlastitu sreću kako bismo učinili sretnima one koje volimo.”

Kada manje razmišljamo o sebi, a više o onima oko nas, to nas potiče na djelovanje i pomaže nam prevladati lijenost.


8. Prvo najvažnije stvari

„Čini sve s ljubavlju i za ljubav, dobro iskorištavajući sadašnjost, a ne budi zabrinuta za budućnost.”

Ljubav je najsnažnija sila za prevladavanje straha, a strah – strah od neuspjeha, od napora, od predanosti, itd. – obično se nalazi u samom korijenu odugovlačenja. Iskoristi dan i djeluj, motiviran ljubavlju prema sebi i prema drugima!


9. Odmor nije lijenost i odugovlačenje

“…jer odmor ne znači ne raditi ništa. Odmor znači razonoditi se u poslovima koji zahtjevaju manje napora.”

Ne smiješ pomješati zasluženi odmor s lijenošću. Trebaš odvojiti vrijeme kako bi uživala u zadovoljstvu ostvarenih ciljeva i kako bismo napunile baterije da možemo poslije nastaviti sa svojim aktivnostima.


Mi ti možemo pomoći da pobjediš lijenost ali prva trebaš ti htjeti. 

Ne samo riječima nego djelovanjem.  Naprimjer možeš kliknuti na link ispod i zakazati svoj prvi STRATEŠKI neobavezan razgovor na kojem ćemo se upoznati i razdraditi plan koje će ti savršeno odgovarati!

Do sada je pobijedila lijenost, ko će sada?


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost