×
Novosti
SRETAN POČETAK MJESECA RAMAZANA

Za početak, ovaj mjesec Ramazan će biti ponovo za sviju nas puno drugačiji u odnosu na prethodne godine, obzirom na činjenicu da prošle godine smo ga dočekali u izolaciju i provele smo ga u svojim kućama ove godine su lakše restrikcije.

Mnoge drage i bliske osobe ove godine neće bit uz nas ali će ostati zauvijek u našim srcima i sjećanjima, mnoge nisu zdravstveno dobro i bore se sa najtežim momentima u životu, mnogi također prelaze teške egistencijalne probleme i mnogo su zabrinute za današnjicu i budućnost... 


U svakoj kući se odvijaju razne situacije a odabrani mjesec Ramazan bez obzira na sve šta se dešava probudi uvijek u nama posebne emocije i nade. 

Nije ni čudo što pojedine žene odaberu baš ovaj mjesec da počnu da posvete vrijeme sebi dok druge baš sada odustaju misleći da nije ok posvećivati vrijeme na ovaj način, ili boje se da neće moći zbog posta ili misle da neće se moći organizovati što se tiće kućnih obaveza, posla i priprema za iftaru.

Sve gore navedeno je ok donekle jer smo mišljenja kao što već znaš da fizička aktivnost pripada "ličnoj njezi" poput tuširanja.

Ne mislimo da treniraš svaki dan, da se ubijaš na treninzima ili da padaš u nesvjest zbog umora ili da ne pripremiš (ili pomogneš u pripremi) iftara i sli. želimo samo da nastaviš da posvećuješ sebi vrijeme, da ne gubiš zdravu naviku koju si mrkotrpno ugradila, želimo da nastaviš da se osjećaš dobro, lijepo, mirno i opušteno za tebe i svoje najdraže. 


Šta to znači?
Da li u mjesecu Ramazanu se može vježbati?


Apsolutno DA poštivajući nekoliko smjernica koje ti izdiktiraju zdravu logiku ukoliko postiš.


Podjelit ćemo smjernice u dvije grupe žena:

GRUPA 1 - Žene koje su se prije Ramazana bavile fizičkom aktivnošću

GRUPA 2 - Žene koje nikad nisu vježbale i žene koje dugo nisu fizički aktivne


GRUPA 1

• Dovoljno da odvajaš 2 puta sedmično pogotovo u prvoj sedmici posta

• Trening treba da traje manje nego običajno, biće dovoljno za počcetak 30 min i povećati onda na 45 minuta

• Intenzitet treba bit umjeren i izbjegavati pokrete koji ti mogu uzrokovati nelagode ili vrtoglavice (poput naglog ustajanja i spuštenja, skakanje itd)


GRUPA 2

• Odvajaj za prvu sedmicu 5 minuta svaki dan pa kad budeš spremna nakon 10 - 15 dana možeš preći na 30 minuta 2 puta sedmično

• Uradi jednostavne pokrete koji će polako probuditi tvoje tijelo, možeš pratiti jednu od stotine PILULA DOBROBITA koje se nalaze u grupi ŽENA U FORMI (na linku ispod)

• Izaberi tačan momenat dana kad ćeš to uraditi ovi 5/30 minuta i obavezno uradi uvijek u isto vrijeme. Ova metoda će ti pomoći da ugradiš naviku.


Da li je Fitness otvoren?

Jeste, sa tim da je dozvoljeno vježbati individualno i to je dobra stvar jer ako si prije posjećivala i pauzirala si ove dvije sedmice krenuti postepeno sa vježbicama na spravama je idealno rješenje. Također je Fitness preporučen svim ženama koje se žele sada aktivirati. 


Znaš zašto?

1. Daješ mogućnost trenerici da bolje procijeni tvoju fizičku formu i iskroji adekvatan program za tebe

2. Odabereš vrijeme koje ti više odgovara i nisi uslovljena rasporedom grupnih časova

3. Izbjegavaš gužvu i uvijek imaš adekvatno mjesto i prostor za odvijanje svog programa


Mnoge žene koje su posjećivale naš klub do zadnjeg dana pred zatvaranje, te nastavile u naredne dvije sedmice vježbati online uz naše kurs VITKA I ZATEGNUTA ONLINE, sada kad smo otvorene, odlučile smo ih nagraditi i imat će mogućnost da koriste obje opcije bez dodatne uplate. 

Želimo pružiti sve alate i sve što je u našoj mogućnosti da nastaviš ili počneš zdrav život bez obzira na svu situaciju i prepreke.

Iste žene odlučile su da nastave vježbati tokom mjeseca Ramazana kao i svaki Ramazan do sada. 


Zašto? Postavi sebi naredno pitanje i naći ćeš sebi odgovor.

  • Sjećaš li se kako si se osjećala dok si redovno vježbala?
  • Kako se sada osjećaš?
  • Koliko ti je trebalo ponovo da se pokreneš i da stekneš naviku za fizičku aktivnost?
  • Zašto želiš da prekineš jedinu stvar koju radiš samo za sebe?
  • Jesi li znala da je postiti i vježbati moguće uz pravilan program vježbanja?


Izbalansirati trening u kući sa dnevnim aktivnostima nije nemoguće.


Pripremili smo za ovaj mjesec Ramazan poseban program vježbanja:

Program je prilagođen ženama koje poste, a žele da nastave da se osjećaju dobro na jednostavan i efikasan način uz samo 30 minuta koje će posvetiti samo sebi.

Dva puta sedmično treninga će ti pokloniti sve benefite koje samo fizička aktivnost može i zadržati dobru naviku koju si naporno gradila u proteklom periodu.

Dovoljno će biti da slušaš svoje tijelo i um, te u skladu sa tim da uživaš u najljepšem mjesecu u godini.


Mi ti možemo pomoći ali prvi korak trebaš ga ti učiniti na link ispod:

 http://lifestyleclub.ba/kontakt 


Priključi se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI namjenjenoj samo ženama i uživaj u treninzima prilagođenim tebi i u ovom posebnom periodu, čitaj članke i sugestije koji će ti pomoći da posvetiš vrijeme sebi i svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Ukoliko se služiš lažnim profilom dovoljno će ti biti da odgovoriš na postavljena pitanja prilikom priključenja u grupu. 

Mi smo stvarne žene i grupa je sačinjena isto od realnih žena koje žele da žive život punim plućima a ne na pola.


Ako je ovo i tvoja želja ne dvoumi se dalje i klikni na link ispod.

 


 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost