×
Novosti
NAJBITNIJI PONEDJELJAK U ŽIVOTU

 


Praznici su efektivno gotovi i spremaš se da staviš na dijelo svoj popis dobrih namjera za ovu Novu godinu.  


Nadamo se da si nas poslušala i nisi napravila beskrajne popise koje nećeš moći ispuniti, ako jesi čuvaj sa strane i danas odaberi 1-2 navike koje ćeš promijeniti u novom životu:


Odaberi ono što stvarno želiš. 


Jer čak i loše navike postoje s razlogom, vrlo specifičnim razlogom: one služe za popunjavanje praznine. 


Kad se osjećaš da ti je dosadno, da si tužna i nemotivirana, ideš u mahnitoj i kompulzivnoj potrazi za užitkom, često na štetu svoje dugotrajne sreće.


Da bi prekinula ovaj začarani krug, prvo moraš donijeti odluku: odaberi ono što stvarno želiš. 


Izrazi poput "biti sretna", "vratit se u formu" ili "imati više novca" jednako su generički koliko i beskorisni.


Nauči definirati svoje ciljeve: odaberi određene ciljeve, mjerljive, ambiciozne (ali ne previše) i s tačno definiranim rokom.


A budući da smo rekli da su loše navike tu da popune prazninu: ako ih pokušaš ukloniti, a da ih ne zamijeniš dobrim navikama, praznina će svladati vašu snagu volje i vratit ćeš se brzinom svjetlosti na početak za nekoliko sedmica.


Kad odlučiš napustiti lošu naviku, odmah odluči kako je namjeravaš zamijeniti.


Loše navike često su povezane s određenim doba dana ili s psihološkim pokretačima: ako uspiješ predvidjeti ove mehanizme, zamjena tvoje loše navike bit će kao igra za djecu .

Zar ne možeš bez cigarete nakon jela? Umjesto toga pokušaj oprati zube. 

Provjeriš li prvo svoj email ili bacaš pogled na socijalne mreže kad se probudiš? Umjesto toga, pokušaj uradititi 10 čučnjeva ili obuci cipele za trčanje i izađi u jutarnju šetnju.


Primjera je bezbroj, ali moraš biti pametna: iskoristi zadovoljstvo u svoju korist, nemoj svoju lošu naviku zamijeniti samo dobrom, razmisli o nečemu što će ti donijeti ogromno zadovoljstvo i uživanciju. 


Dobra navika je takva, ne zato što je možeš pronaći na Ljepota i Zdravlje ili u Azri, već zato što dugoročno ćeš se osjećati dobro i pomaže ti učvrstiti tvoje samopoštovanje.


PS: ako ti treba naša pomoć, napiši nam, tu smo da ti pomognemo, možemo lijepo razgovarati i upoznat se, ponuditi ćemo kafu, reci nam svoje potrebe i pronaćit ćemo najprikladniji put za tebe.


Da bi ti pomogle da sutra, najbitniji ponedjeljak, napraviš prvi korak imamo POKLON za tebe.  


Prošle godine smo ti pričale da imamo jedan super projekat za tebe kako bi ti pomogle da počneš ponovo i da se pokreneš na pametan, zdrav i siguran način. 


Dakle za prvih 10 žena koje se budu prijavile do 10. januara 2021. godine mogu se priključiti potpuno BESPLATNO. 


 Ako ne želiš propustiti ovu priliku, PREUZMI POZIV da budeš naša gošća na "POČNI PONOVO PAMETNO 4 + 1 trening sa ličnom trenericom" plus BESPLATNE KONSULTACIJE ODMAH koje možeš dobiti, uživo ili online, sa jednom klikom na link ispod:


Pozivamo da nam se pridružiš u grupi ŽENA U FORMI na link ispod i da budeš uvijek u toku sa najnovijim vijestima i da počneš da se pokreneš 5 min uz naše PILULE DOBROBITI koje se nalaze u našoj grupi.




Živi najbolje što možeš!


Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost