×
Novosti
VALIDIN DNEVNIK

 


Drugi trening sa Berinom

"Power plate"


Sinoćnji trening je bio apsolutno WOW! To je drugi trening iz ciklusa Imune koji je osmišljen za rekonvalescentice od bolesti uzrokovane Covid19 virusom. Osjećam se odlično i čak se bavim mišlju da pokušam i večeras malo vježbati u klubu. Zaista mi trening godi i fizički i psihički i definitivno osjetim benefite vježbanja. I hormoni koji su mi se totalno bili poremetili za vrijeme bolovanja (valunzi i tjeskoba su se bili vratili!) osjetim kako se polako vraćaju u normalu tj. stanje pred bolest.  

Da se vratim sinoćnjem Imune treningu...nakon 15 min zagrijavanja na traci prešla sam na spravu Power plate, naravno istom je rukovala Berina. Ista funkcioniše tako da osoba koja izvodi vježbe ili potpuno ili djelomično stoji na njoj. U zavisnosti od toga za koje skupine mišića su vježbe takva je.

I pozicija tijela na Power plate-u. Ili ležiš ili stojiš, čučiš, stojiš jednom nogom itd..sprava se nakon toga uključi i počne vibrirati (srednje ili jače u zavisnosti od osjetljivosti osobe koja vježba i stanja u kojem se nalazi njen organizam). Vibracija prenosi vježbe i na dijelove mišića koji se nalaze uz kost tako da je vježbanje potpunije i djelotvornije. Ja sam vježbala 45 minuta i sve predviđene vježbe sam uradila u potpunosti. U jednom trenutku mi je vibriranje baš postalo naporno ali napravili smo pauzicu i kasnije je sve bilo OK. 

Nakon nekih sat vremena po završetku treninga, krećući se po stanu odjednom sam osjetila neku lakoću kretanja, zadovoljstvo i raspoloženje. Osjećaj vibriranja je zaista kratko trajao iako sam ja očekivala da ću se cijelu noć tresti 

I ukućani su sretni zbog mene i mog zadovoljstva (valjda se to primijeti i u mom odnosu prema porodici i kućnim obavezama..). Jedva čekam sljedeći trening na Power plate-u  nadam se da će biti bar još jedan u ovom programu..


Toliko od mene za ovaj put! 

Čuvaj se i drži distancu..


Tvoja Valida! 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost