×
Novosti
VALIDIN DNEVNIK

Dan 1. Prvi trening nakon prebolovane bolesti uzrokovane Covid-19 virusom


Prošli petak sam odlučila da konačno ponovo krenem sa vježbanjem od ponedjeljka tj. danas. Najavila sam se i dobila termin sa Berinom od 18h. Mnogo sam bila uzbuđena i zabrinuta kako će sve proteći. Hoću li biti zadihana i imati vrtoglavicu? Da li će mi se, možda, bolest vratiti u nekom blažem obliku? Da li je, uopšte, vrijeme da maltene odmah krenem sa vježbama..?

Ali osjećala sam se zaista spremnom i povratila sam snagu i nisam više onako ,drhturava’ i dehidrirana... u 16h sam ležeći u dnevnom na kauču skontala da sam na odličnom putu da se počnem pretvarati u ,couch potato’ i odmah sam skočila do balkona po jabuke, limun i mandarine i moju omiljenu spravu - sokovnik i iscijedila, sve troje popili, spremila ruksak sa opremom i pravac Lifestyle club.

Kada sam ušla Maša i Emina su me veselo dočekale, i upoznale sa nekim novim pravilima kluba a vezanim za prevenciju infekcije Covid 19 virusom. Dezinfekcija cipela i ruku, mjerenje temperature, evidencija ulaska članica i njihovog zdravstvenog stanja. Wow, pa super baš.. U sali me čekala Berina. Radit će sa mnom četiri personalna treninga iz Imuno programa ovaj mjesec.

Ja sam prva polaznica.

Imuno program je specijalni program vježbi namijenjenih osobama koje su se izliječile od bolesti izazvanih Covid 19 virusom.

Trening je personalni i prilagođen je svakako trenutnim mogućnostima osobe koja vježba. Nakon što smo prešle sve vježbe, tj. za sve skupine mišića osjetila sam da sam se ipak umorila. Neki čudan umor. Ipak nije dugo trajao. Evo me kući, sjedim na kauču i gledam TV. Couch potato..  NE.

Ujutro ću se najaviti da malo idem na sprave navečer, ipak je najbolje da se ujutro najavim jer nisam sigurna kako ću se osjećati.. A jedva čekam sljedeći trening, Berina mi je najavila da ćemo koristiti vibrirajuću spravu Power Plate koja motivira i pokreće i najdublje mišiće koji se nalaze odmah uz kost. Odoh sada spavati, za potpuni oporavak i povratak u kondiciju kakvu sam imala prije bolesti san je neophodan!

Ostaj mi zdravo, veselo i motivirano do sljedećeg ponedjeljka.

I naravno poštuj sve preporuke i mjere zaštite od Covid-19 bolesti. 


Tvoja Valida.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost