×
Novosti
- 1 STRAH OD NEUSPJEHA

 

“Stvarno sam umorna da nastavim ovako."

"Voljela bih da se osjećam bolje, voljela bih se početi brinuti o sebi, voljela bih da se napokon riješim tog viška kila, željela bih povratiti svoju fizičku formu i da imam malo više kondicije". 

 

PRIČAŠ, PRIČAŠ, ali ne poduzimaš ništa da se stvarno promijeniš. 


Znaš li zašto?


Kažemo ti mi!

 

Vrijeme?

Ne.


Novac?

Ne.


Ne voliš vježbati?

Ne.


Ništa od toga, znas da ti je važno, pa bi pronašla vrijeme, trošila bi novac na svoju dobrobit i kad treniraš znaš da ti se sviđa jer se osjećaš bolje.


I onda...


Šta te zapravo sprječava da se promijeniš?

 

<STRAH OD NEUSPJEHA>


I da, jer si pokušala hiljadu puta, hiljadu puta si rekla da je pravo vrijeme, ali onda te nešto zaustavi i onemogući da ideš dalje.

 

Znaš li šta je to šta te sprječava da ideš dalje?


Početak


Objasnit ćemo ti malo bolje: 

 

Kad započneš s treninzima, najveća greška koju možeš napraviti je prijelaz od 0 do 10, odnosno od ustajanje s kauča do  trening 5 puta sedmično po dva sata treninga svaki put. 

 

Kada si posljednjih 10 godina svog života provela prelazeći sa radnog stola na kauč, ne možeš zamisliti da  pređeš  na trening 5 puta sedmično s intenzivnim treninzima, rizik je da ćeš nepotrebno stresirati svoje tijelo i da misliš da moraš održavati te ritmove da bi se osjećala bolje i normalno da ne možeš izdržati i odustaneš.


Ali ne, da bi se osjećala bolje, ne trebaš trenirati 5 puta sedmično, trebaš samo 2, ne trebaš odraditi 2 sata treninga, treba vam samo 30 minuta na početku. Poslije ove prve faza ideš naprijed u skladu sa tvojim mogućnostima koje nisu samo fizičke nego i vremenske. Bez potrebno je da sebi zacrtaš 3 puta sedmično kad realno možeš stići na 2. Organizuj 2 za sigurno a treći ukoliko budeš bila u mogućnosti. Onda taj treći put će se pretvoriti u plus a ne u minus jer ne uspjevaš stići na to.

 

Na taj način ne oduzimaš puno vremena ostatku dana, ne stresiraš svoje tijelo i na taj ćeš način lakše sprovesti svoj projekt.

 

Mnoge žene treniraju dva puta sedmično, ne više od sat vremena, i imaju iste benefite kao i one koji dolaze trenirati na "brzaka", uklapajući jednu obvezu za drugom svaki dan po mnogo sati. 


Znači, beskorisno je stvarati dodatni stres u tvom životu, treniraj ispravno, ali treniraj uvijek.

 

Danas je srijeda, sutra je događaj "KRENI U AKCIJU" zaustavi se na trenutak, uzmiti svoj rokovnik i obilježi dva sata ove sedmice kada možeš doći trenirati, zaokruži taj dan, zaokruži vrijeme... i vidjet ćemo se sigurno u klubu.


Zakaži na linku ispod tvoju prvu konsultaciju jer danas je poslijednji dan za prijavu na događaj, prestani odgađati i žaliti se i kreni napokon u akciju, mi ćemo ti pomoći da ovaj put uspiješ.


   http://lifestyleclub.ba/kontakt  


MI smo tu da ti pomognemo ne samo da se vratiš u formu nego da pobjediš sve svoje strahove i dvoumice koje su te spriječile da živiš svoj život punim plućima, čak i ako se još uvijek ne osjećaš spremna u ovom momentu ili imaš poteškoće, možemo te pratiti također kod kuće na različiti način.


Jedan način jeste da pratiš našu grupu ŽENA U FORMI gdje svakodnevno objavljujemo PILULE DOBROBITI, članke i savjete da ti pomognemo da se pokreneš i da se ne opustiš, čak možeš raditi ONLINE TRENING jedan na jedan gdje trenerica obzirom na tvoje potrebe će ti pomoći da baš sada ukloniš nelagode koje te odavno muče i koje nisi uspjela sama da riješiš. 







Drugi način je da nam pošalješ poruku na messanger ili na viber br. 060 355 61 60 i zakažeš svoj prvi razgovor sa nama gdje ćemo se upoznati, pričati o tebi i tvojim nelagodama i stvoriti zajedno najbolji put kretanja za tebe i za tvoje potrebe!

 

Odluka je uvijek tvoja.

 

Nama je stalo do tebe, jel tebi stalo do sebe?

 

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost